Kronprinsfamilien samlet venner og penger

Overrasket alle

Solgte hjemmebakst til inntekt for Leger Uten Grenser.

KUSINER MED KAKESALG: Prinsesse Ingrid Alexandra og kusinen Julia Høiby kunne by på store smil og kongelige kaker til inntekt for Leger Uten Grenser. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KUSINER MED KAKESALG: Prinsesse Ingrid Alexandra og kusinen Julia Høiby kunne by på store smil og kongelige kaker til inntekt for Leger Uten Grenser. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Sist i oktober gikk NRKs TV-aksjon av stabelen, og i år samlet nordmenn inn rekordhøye 266 millioner kroner. Pengene gikk til Leger Uten Grenser.

Tradisjonen tro bidro kronprinsfamilien ivrig til den nasjonale dugnaden. År etter år samler kronprins Haakon (49), kronprinsesse Mette-Marit (49), prinsesse Ingrid Alexandra (18) og prins Sverre Magnus (16) venner og familie til å selge hjemmebakst til inntekt for TV-aksjonen utenfor porten på Skaugum, og i år var intet unntak.

De hadde også med seg flere ukrainske flyktninger som bor på Skaugum.

Tradisjon

Kronprinsfamiliens hjem ligger i nærheten av hyppig brukte turområder i Asker, og det var nok mange av turgåerne denne søndagen som sperret øyene litt ekstra opp da de så den kongelige salgsboden.

Og det er vel ganske sannsynlig at bakverket blir ekstra fristende når man fikk kjøpe det av en ekte prins eller prinsesse?

Den norske kongefamilien har vært tett knyttet til TV-aksjonen helt siden 1974. Hvert år siden har en av dem vært høy beskytter, og i år var det altså kronprinsessen som var den utvalgte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer