Prins Harry og Meghan Markle:

Overrasket «alle» under feiringen av dronningen

Hertugparet dukket opp i smug.

OVERRASKET: Hertugparet overrasket da de dukket opp i England i forbindelse med dronningens 70-årsjubileum. Her avbildet på Invictus Games i Nederland tidligere i år. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB
OVERRASKET: Hertugparet overrasket da de dukket opp i England i forbindelse med dronningens 70-årsjubileum. Her avbildet på Invictus Games i Nederland tidligere i år. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag er det 70 år siden dronning Elizabeth (96) inntok den britiske tronen. I England er det dermed duket for den første av hele fire dager hvor dronningens platinajubileum skal feires. Monarken skal blant annet bli hyllet med parader, konserter og store pikniker.

Under feiringen var blant annet hertuginne Kate (40) og prins William (39) og deres tre barn, prins George (8), prinsesse Charlotte (6) og prins Louis (4) til stede.

Til «alles» overraskelse var det også to andre gjester som var å se under 96-åringens bursdagsparade.

JUBILEUM: Dronning Elizabeth (96) feirer platinajubileum. Torsdag er det 70 år siden hun inntok den britiske tronen. Vis mer

Overrasket

I forkant av jubileet endret dronningen selv på reglene for hvem som får tre ut på balkongen på Buckingham Palace. Dermed meldte blant annet danske TV 2 at både prins Andrew (62) og prins Harry (37) glimret med sitt fravær.

Til tross for regelendringen, ble likevel hertugparet invitert, sammen med andre familiemedlemmer. I den anledning dukket prinsen opp med sin ektefelle, hertuginne Meghan (40).

De to har ikke blitt sett sammen offentlig i Storbritannia siden de ga fra seg sine kongelige plikter i januar 2020, ifølge Sky News.

Deres elleve måneder gamle datter Lilibet har heller aldri møtt dronningen eller resten av kongefamilien, og sønnen Archie har ikke sett dem siden han var seks måneder gammel.

Selv om begge forsøkte å holde en lav profil, ble de likevel oppdaget av fotografer, og bilder av hertugparet florerer nå rundt på sosiale medier.

Meghan ble sett da hun ga en leken «hysj» til Mia (8) og Lena Tindall (3), de unge døtrene til Zara (41) og Mike Tindall (43), mens hun smilte i en kremfarget hatt med marinebånd. Harry på sin side så ut til å ha på seg en dress i stedet for en militær uniform som sin far og bror.

DEMONSTRANTER: Under den fire dager lange feiringen av dronning Elizabeths (96) platinajubileum ble flere demonstranter ført vekk av politiet i starten av militærparaden. Video: Sky News. Vis mer

Populariteten synker

Knapt noen dager før dronningens 70-årsjubileum, kom det fram i en ny meningsmåling at populæriteten rundt Harry og Meghan har sunket drastisk og blitt rekordlav, skriver Daily Mail.

I mai ble undersøkelsen utført av YouGov hvor 1692 personer ble spurt om de hadde en positiv eller negativ oppfatning av hertugparet.

Resultatene viste at 32 prosent av de som ble spurt har et positivt inntrykk av prins Harry, mens 58 prosent ikke har det.

I likhet med ektemannen har også hertuginne Meghans tall sunket. Det vil si at bare 23 prosent av publikum har et positivt syn på henne, mens 63 prosent har et negativt syn.

LES OGSÅ: - Det føles ganske surrealistisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer