Märtha Louise:

Overrasker

Märtha Louise har i over et år drevet klesmerke. Nå lanserer hun og kollegene strikkebok.

NY BOK: Märtha Louise er en av forfatterne bak boken «Hèst». Foto: Terje Bendiksby / NTB
NY BOK: Märtha Louise er en av forfatterne bak boken «Hèst». Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 grunnla Märtha Louise (49) klesmerket Hèst, sammen med Monica Sundt Utne og Anne-Kari Bøhaugen. Strikkekolleksjonene selges blant annet på Ferner Jacobsen, og i september skal trioen gi ut strikkebok.

Boken får navnet «Hèst - klassisk og moderne strikk».

Med hjelp fra strikkedesigner Lise Christin Jensen har de utviklet seks ulike kolleksjoner, bestående av blant annet jakker, gensere, votter og skjørt.

VIL IKKE: I en episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

Märtha Louise har tidligere gitt ut syv bøker, og flere av dem med Elisabeth Nordeng, blant annet «Sensitive barn» og «Englenes hemmeligheter». «Hèst» blir dermed den åttende ut i rekken, og Märtha Louises første strikkebok.

Dagbladet har vært i kontakt med Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, og forlaget Pitch. De er gjort kjent med at saken skrives, men ønsker ikke å gi noen kommentar foreløpig.

Carlsen bekrefter at boken kommer ut 20. september.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Droppet prinsessetittel

I 2013 lanserte Märtha Louise en smykkekolleksjon i samarbeid med smykkemerket Celine Engelstad. Tidligere har Märtha Louise fått kritikk for å bruke prinsessetittelen i forbindelse med kommersielle oppdrag.

I 2019 reiste hun rundt med kjæresten Durek Verrett (46). De to holdt da foredraget «The Princess and the Shaman».

I kjølvannet av foredraget oppsto det debatt om at Märtha Louise brukte prinsessetittelen i kommersielle oppdrag. Hun fikk kritikk for å blande sammen hennes kommersielle interesser og den kongelige tittelen.

For ordens skyld bruker Märtha Louise ikke prinsessetittelen i den nye boka «Hèst».

PLANLEGGER FRIERI: I et intervju med Vanity Fair avslører Durek Verrett at han har planlagt å fri til sin kjæreste, prinsesse Märtha Louise. Vis mer

- Et feiltrinn

I august 2019 fortalte hun i et innlegg på Instagram at hun dropper prinsessetittelen i kommersielle oppdrag.

«Det har vært mange diskusjoner om min bruk av tittel i kommersiell sammenheng i det siste. Det at jeg brukte prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved. Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten», skrev hun i et innlegg på Instagram.

Videre skrev Märtha Louise den gangen at hun i samråd med sin familie fant ut at det er best at hun bare brukte prinsessetittelen på oppdragene for kongehuset.

FIKK KRITIKK: Prinsesse Märtha Louise åpner opp om kritikkstormen som møtte henne etter åpningen av «engelskolen» i 2007. Video: Bertrands Univers / Radio Norge. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

«Vi har derfor i fellesskap kommet frem til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn- og utland og i private sammenhenger. Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det vil si at jeg i alle kommersielle sammenhenger, bruker bare Märtha Louise», skrev hun i innlegget.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Sammenlignes med Madde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer