Prins Nikolai:

Overrasker på bursdagen

Den danske prinsen fyller 21 år i dag.

BURSDAGSBARN: I dag fyller grevinne Alexandra og prins Joachims sønn, prins Nikolai, 21 år. Foto: Steen Brogaard/ Det danske kongehus
BURSDAGSBARN: I dag fyller grevinne Alexandra og prins Joachims sønn, prins Nikolai, 21 år. Foto: Steen Brogaard/ Det danske kongehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 21 år siden prins Joachim (51) og grevinne Alexandra (56) kunne juble over at eldstesønnen, prins Nikolai, kom til verden.

I anledning den store dagen har det danske kongehuset delt et nytt portrettbilde av bursdagsprinsen på sin offisielle Instagram-konto, og det er ingen tvil om at prins Nikolai er blitt voksen.

I skrivende stund har bildet fått godt over 18 000 likerklikk og i kommentarfeltet strømmer gratulasjonene inn.

Ifølge Billedbladet er portrettet ett av flere nye portretter av den unge prinsen. Bildene er tatt av fotograf Steen Brogaard, som har fotografert prins Nikolai - og lillebroren prins Felix (18) - en rekke ganger gjennom oppveksten.

De nye bildene er tatt i fotografens atelier på Refshaleøen i København, skriver Billedbladet.

Corona påvirker bursdagsfeiringen

Tidligere denne uken røpet prinsen overfor danske BT at bursdagen skal bli feiret med hans nærmeste venner og familie. Men overfor danske Se og Hør legger bursdagsbarnet imidlertid ikke skjul på at feiringen vil bli preget av coronaviruset.

- Det kommer selvfølgelig til å påvirke bursdagen min fordi vi alle fremdeles må huske de hygieniske forholdsreglene. Men forhåpentligvis blir ikke stemningen påvirket, forteller bursdagsbarnet.

Til tross for at han nå er et år eldre, mener den danske prinsen selv at han ikke merker noen spesiell forskjell.

- Jeg tror ikke det vil skje noen store endringer i livet mitt da jeg går fra 20 til 21 år, men det er sannsynligvis en blanding av modning, og det å fortsatt kunne ha det gøy, uttalte han til BT tidligere denne uken.

FØLES BRA: Prins Nikolai mener at han ikke føler noen forskjell ved å bli 21 år, men påpeker at det føles bra. Her med moren, grevinne Alexandra i 2017. Foto: NTB Scanpix
FØLES BRA: Prins Nikolai mener at han ikke føler noen forskjell ved å bli 21 år, men påpeker at det føles bra. Her med moren, grevinne Alexandra i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfor danske Se og Hør påpeker han imidlertid at 21 år føles bra.

- 21 år er en veldig fin alder for meg. Det er et visst ansvar som følger med, jo eldre man blir, og det er jeg klar over, sier Nikolai.

Overfor ukebladet letter prinsen også på sløret om hvordan det går med utdanningen og modellkarrieren.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fylte 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden måtte også de kongelige ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

Snart tilbake på skolebenken

Snart skal nemlig den danske prinsen tilbake på skolebenken i København, hvor han skal ta fatt på sitt andre år av en bachelorgrad ved Copenhagen Business School. Der studerer han Business Administration and Service Management.

Prinsen forteller at han er tilfreds med studiet sitt og omtaler det som spennende. Til tross for at han nå er student, er han likevel fast bestemt på å fortsette i modellbransjen.

De siste årene har nemlig den danske prinsen vært å se på catwalker verden over, og har blant annet vært modell for luksusmerker som Dior og Burberry. Sistnevnte merke debuterte den danske prinsen med på catwalken for noen år siden, men har den siste tiden vært låst til Dior - som en av deres eksklusive modeller.

PÅ CATWALKEN: Her er prins Nikolai på catwalken for Dior i Paris i slutten av januar. Foto: NTB Scanpix
PÅ CATWALKEN: Her er prins Nikolai på catwalken for Dior i Paris i slutten av januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere i år var han til stede under moteuken for menn i Paris, hvor han var å se på catwalken. Den danske prinsen viste frem en skjorte med påskriften Dior på, og en rumpetaske i det som så ut som krokodilleskinn. På hendene hadde han, og flere av de andre modellene, lange hansker.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Ingen planer om å slutte

Muligens kom det overraskende på flere at modellen brått var tilbake på catwalken. Sist han gikk for Dior var i fjor. Han har ikke vært å se under de siste visningene, verken i vinter eller i høst. Det ble derfor spekulert på om comebacket var et enkelttilfelle eller ikke.

Nå avslører prins Nikolai planene videre for modellkarrieren.

- Jeg driver fortsatt med modellkarrieren. Jeg har tenkt til å fortsette å jobbe i den bransjen og nyter det, forteller 21-åringen.

I tillegg til modellkarrieren og studiene i København, drømmer prinsen også om å studere utenlands.

- Jeg kan fortsatt se meg selv studere i utlandet. Et semester som utvekslingsstudent kunne vært spennende, fortalte han overfor BT, og la til at coronaviruset setter en stopper for planene foreløpig.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Tøff tid for familien

Bursdagen til den danske prinsen kommer etter en tøff tid for familien. I slutten av juli kom nyheten om at prins Joachim var innlagt på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike. Innleggelsen skyldtes en blodpropp i hjernen.

Prins Joachim var som følge av blodproppen innlagt i ei drøy uke, før han senere skal ha tilbrakt tid sammen med nær familie ved Château de Cayx - et fransk vinslott eid av dronning Margrethe (80).

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle trodde danskene var bekymret, etter at Prins Joachim ble innlagt på sykehus for blodpropp i slutten av juli. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Grevinne Alexandra var tidligere gift med prins Joachim og er som nevnt mor til hans to eldste sønner, prins Felix (18) og prins Nikolai.

Tidligere i august uttalte hun sammen med sine to sønner at det hele kom som et sjokk for familien.

- Det hele kom som et stort sjokk for oss, da vi nettopp hadde avsluttet noen fantastisk skjønne feriedager sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix' fødselsdag, sa grevinnen gjennom sin presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen til danske Se og Hør.

LES OGSÅ: Bitter strid om prins Nikolais liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer