Kronprinsesse Mette-Marit på 17. mai:

- Overrasker meg ikke

Kronprinsesse Mette-Marit måtte tørke tårene på Slottsbalkongen.

GJØR INNTRYKK: Korps United, kjent fra TV-serien til Sigrid Bonde Tusvik med samme navn, fremførte låten «Alle elsker korps» på Slottsplassen. Det ble et sterkt øyeblikk for kronprinsessen. Video: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske kongefamilien fikk, som tidligere år, svært mye oppmerksomhet på nasjonaldagen.

Mens dagen startet for kronprinsfamilien på Skaugum, tilbrakte de resten av formiddagen på Slottsbalkongen ved siden av kong Harald (85) og dronning Sonja (84).

Rørt

Mens de vinket til både barn og korps som gikk i tog forbi slottet, var det kanskje en detalj fra dagen som flere ikke fikk med seg.

På et tidspunkt tok nemlig kronprinsesse Mette-Marit (48) til tårene på balkongen.

TØRKET TÅRENE: Kronprinsessen ble tydelig rørt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TØRKET TÅRENE: Kronprinsessen ble tydelig rørt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Det hele skjedde da Korps United, kjent fra TV-serien til Sigrid Bonde Tusvik (42) med samme navn, fremførte låten «Alle elsker korps» på Slottsplassen.

- Kronprinsesse Mette-Marit blir nesten litt rørt, sa NRKs kommentator under 17. maisendingen.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at kronprinsessen ikke er redd for å vise følelser.

- Kronprinsessen er et følelsesmenneske, som ikke er redd for å vise det heller. Hun er dessuten svært opptatt av inkludering og felleskap, og det overrasker meg ikke at hun blir rørt av Sigrid Bonde Tusviks korpsprosjekt, sier hun.

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, som sier at de ikke ønsker å kommentere saken.

FREM MED LOMMETØRKLEET: Kronprinsessen måtte ty til et lommetørkle under årets 17. mai-feiring på Slottsbalkongen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FREM MED LOMMETØRKLEET: Kronprinsessen måtte ty til et lommetørkle under årets 17. mai-feiring på Slottsbalkongen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Ny serie

Det var i slutten av mars det ble kjent at Sigrid Bonde Tusvik skulle lage TV 2-programmet om korps.

VINKER: Kongefamilien vinker til 17. mai toget utenfor slottet, 17. mai 2022. Video: NRK Vis mer

- Korps er en av de mest inkluderende aktivitetene du kan gjøre, synes jeg. Det er en «typisk norsk» aktivitet jeg hadde veldig lyst til å tilby kvinner fra andre kulturer, som kanskje ikke har så mange andre arenaer der de får oppleve et fellesskap, sa komikeren den gang.

LES OGSÅ: Må droppe tradisjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer