Archie Harrison Mountbatten-Windsor:

Overrasker med søt hilsen

Lille Archie med vokaldebut.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer
Publisert

Det kan virke som en evighet siden at prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter, til fordel for et rolig liv i Los Angeles.

Paret har levd godt under radaren etter den overraskende «Megxit»-en i mars, og har bare vist seg offentlig en håndfull ganger. Det har likevel ikke stått på overskriftene, som de tilsynelatende klarer å skape uansett hva de gjør.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Denne gangen er det derimot av mer hyggelige grunner at paret får presseomtale. De har lenge fristet med at de snart skulle slippe en podkast, som de har valgt å døpe «Archewell Audio». Her skulle man få et møte med hertugparet, samt ukentlige gjester.

Den første episoden var ingen skuffelse, med blant andre Elton John som gjest. Det er imidlertid episodens siste minutter som vekker oppsikt. Her lar hertugparet nemlig deres halvannet år gamle sønn Archie komme til orde.

YNDIG: I mai fyller Archie Harrison Mountbatten-Windsor hele to år. Nå, rett før det nye året begynner, deler han en nyttårshilsen med folket. Her fotografert i fjor sommer. Foto: NTB
YNDIG: I mai fyller Archie Harrison Mountbatten-Windsor hele to år. Nå, rett før det nye året begynner, deler han en nyttårshilsen med folket. Her fotografert i fjor sommer. Foto: NTB Vis mer

Nyttårsønske

Ekteparet har nærmest skjult ham fra offentligheten etter at de flyttet. Han har dermed vært langt mindre synlig enn hva prins Harry selv var som barn, da han reiste verden rundt med foreldrene og var med på offisielle oppdrag.

I podkasten får verden høre Archie snakke for første gang. Han er som nevnt bare halvannet år, og er derfor ikke helt stødig språklig, men klarer ved hjelp av foreldrene å ønske alle lytterne et godt nytt år.

- Du kan snakke inn i den, sier prinsen til sønnen, før den vesle krabaten blir instruert til å gjenta farens nyttårshilsen.

Etter noen gode forsøk, klarer han å ytre nyttårsønsket, etterfulgt av at hele familien bryter ut i latter.

JULEKORT: Familien publiserte dette julekortet den 23. desember. Foto: Duke and Duchess of Sussex / REUTERS, NTB
JULEKORT: Familien publiserte dette julekortet den 23. desember. Foto: Duke and Duchess of Sussex / REUTERS, NTB Vis mer

Det er ikke bare den lille gutten, som for øvrig er nummer syv i rekken over arvinger til den britiske tronen, som uttaler seg i podkasten. Mamma Meghan forteller også flere ting, som allerede har rukket å skape overskrifter i britiske medier.

Hun deler blant annet detaljer om bryllupet sitt, som fant sted den 19. mai i 2018.

- «This Little Light of Mine» ble spilt på slutten av bryllupet vårt. Mens vi gikk ned de siste trinnene fra kirken. Det var musikken vi ønsket å spille da vi startet våre nye liv sammen. Fordi, som vi alle vet, «det mørke kan ikke drive ut mørket, bare lys kan gjøre det», sier hun, og siterer altså låten.

Ektemannen skyter så inn:

- Budskapet i den låten er noe vi holder veldig høyt. Det handler om å bruke kraften vi alle har inni oss til å gjøre verden til et bedre sted, sier han.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Bekymret

Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor skulle egentlig bli storebror i år, men i en kronikk i høst avslørte hertuginne Meghan at hun spontanaborterte i sommer. Hendelsen preget paret, men de var begge glade for at de i hvert fall hadde sønnen å trøste seg med.

Nylig fortalte prins Harry åpenhjertig at sønnens ankomst til verden gjorde at han fikk et helt nytt perspektiv. Det var i anledning lanseringen av WaterBear Network, en ny streaming-plattform, at prinsen lettet på hjertet, ifølge People.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

I videoen, filmet i hjemmet sitt i California, delte Harry hvordan det å få en sønn oppmuntret ham til å arbeide mot klimaendringer og miljøspørsmål.

- Det øyeblikket du blir far forandrer virkelig alt seg, fordi du begynner å innse at, hva er egentlig poenget med å bringe en ny person inn i denne verden, hvis den brenner når de er på din alder?, sa han i videoen, og la til:

- Vi kan ikke stjele framtiden deres. Vi kan virkelig ikke det. Det er ikke den jobben vi er her for.

Videre forklarte prinsen at han har tro på at man kan forlate jorden på et bedre sted enn slik vi fant den.

- Jeg tror virkelig at vi trenger å ta et øyeblikk til å tenke over hvordan vi får det vi trenger og våre ønsker oppfylt uten å ta fra våre barn og generasjonene som kommer, sa han.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

Hertuginne Meghan har også uttalt seg om hva slags effekt morsrollen har hatt på henne.

- Det gjør deg mer modig, det gjør deg så opptatt av den verden de skal arve, uttalte hun under Fortune's «Most Powerful Nex Gen Summit» i oktober, ifølge US Weekly.

LES OGSÅ: YouTube-stjerne i koma etter fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer