Grev Nikolai:

Overrasker med private bilder

Da prinsetittelen forsvant dukket grev Nikolai opp på sosiale medier.

KJÆRESTER: Grev Nikolai og Benedikte Thoustrup har vært kjærester siden sommeren 2018. Foto: Skjermdump Instagram
KJÆRESTER: Grev Nikolai og Benedikte Thoustrup har vært kjærester siden sommeren 2018. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grev Nikolai (23) er nå inne i sin andre måned uten prinsetittelen etter at farmoren dronning Margrethe (82) i fjor høst besluttet å fjerne prins- og prinsessetittelen til Nikolai og hans søsken.

For å markere sitt «nye liv» uten den kongelige tittelen har han blant annet valgt å opprette en egen Instagram-bruker - som i tillegg er åpen for alle som vil se.

KONGELIG: Se og Hørs kongehusekspert forteller om grevinne Alexandras skandaler. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug. Foto: NTB. Vis mer

Når 23-åringen lagde profilen er vanskelig å si, men det første innlegget delte han så sent som 2. februar. Han benyttet seg da av muligheten til å ta et tilbakeblikk til da han gikk på catwalken for luksusmerket Burberry for fem år siden. På få dager har bildet fått over 6000 likerklikk.

Profilen har allerede sanket inn 23 000 følgere, og det var også god interesse da Nikolai delte et feriebilde av seg selv og kjæresten, Benedikte Thoustrup.

Skisesongen er godt i gang og det virker det unge paret å dra nytte av, blant annet med en skiferie til Alpene. I sitt andre innlegg på profilen har han nemlig delt en rekke bilder og en videosnutt av både seg selv og kjæresten.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at nettopp dette er noe han nå har frihet til å gjøre, nå som prinsetittelen er historie.

- Grev Nikolai mistet sin prinsetittel 1. januar i år, noe hans farmor dronning Margrethe forklarte med at han og søsknene skulle ha friheten til å ta egne beslutninger - uten styring fra kongehuset. Nå har Nikolai opprettet en egen Instagram-profil, og det må vel kunne sies å være en markering av nettopp dette.

ÅPNER OPP: I et eksklusivt intervju med danske B.T. sa Prins Joachim og prinsesse Marie at barna deres føler seg «utstøtt». Foto: Bax Lindhardt / B.T. Vis mer

- I hans «nye liv» står han fritt til for eksempel ha en åpen profil i sosiale medier, hvor han til nå har delt bilde av seg selv på catwalken og på ferie med kjæresten, legger hun videre til.

FARMOR: Grev Nikolai sammen med farmor dronning Margrethe og lillebror rgev Felix. Foto: Splash News and PicturesUSA/NTB
FARMOR: Grev Nikolai sammen med farmor dronning Margrethe og lillebror rgev Felix. Foto: Splash News and PicturesUSA/NTB Vis mer

Grev Nikolai og Thoustrup har vært et par siden sommeren 2018. De har gått på videregående sammen, fikk jobb som modeller sammen og dro på utveksling til Paris under bachelorgraden sammen. For tiden tar begge mastergraden sin ved Copenhagen Business School.

I fjor startet Thoustrup selskapet BénéSoie, som selger bærekraftig hårtilbehør, som hårbånd, hårspenner og capser.

LES OGSÅ: Vil frata prins Joachim apanasje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer