Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Overrasker med «hemmelige» bilder

Feirer ti år ved å dele to nye portretter med offentligheten.

OVERRASKER: Bare noen få uker etter at flere nye bilder av kronprinsesse Victoria og prins Daniel ble delt med offentligheten, overrasker de nok en gang med to nye portretter. Foto: Anna Lena Ahlström/ Kungl. Hovstaterna
OVERRASKER: Bare noen få uker etter at flere nye bilder av kronprinsesse Victoria og prins Daniel ble delt med offentligheten, overrasker de nok en gang med to nye portretter. Foto: Anna Lena Ahlström/ Kungl. Hovstaterna Vis mer
Publisert

I år har det gått ti år siden kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniel (46) startet opp stiftelsen med navn kronprinsesseparets stiftelse.

«Vår visjon er at alle barn og unge, uansett forutsetninger, skal vokse opp til å bli trygge og sterke individer med en positiv fremtidstro», heter det på hjemmesiden til stiftelsen.

Stiftelsen ble opprettet som følge av at kronprinsesse Victoria og prins Daniel la merke til at det var et stort engasjement og mange som ønsket å gi dem gaver i anledning bryllupet deres i 2010.

Dermed så kronprinsesseparet muligheten til å samle gode krefter for en god sak, og valgte derfor å danne stiftelsen i håp om at den kan gjøre godt og gi tilbake i mange år fremover.

I anledning stiftelsens ti års jubileum har det nå blitt delt to nye portretter av prins Daniel og kronprinsesse Victoria på hjemmesiden.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessen rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (8) brakk benet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

Overrasker med nye portretter

På det ene bildet ser man ekteparet posere for kamera med en lyserosa bakgrunn.

For anledningen har kronprinsessen på seg en champagnefarget silkebluse med øreringer med perleanheng og håret oppsatt i en elegant knute. Prins Daniel på sin side har på seg en mørkegrå dress med et midnattsblått slips til.

BLIKKFANG: Det ene portrettet av kronprinsesseparet lyser opp med den rosa bakgrunnen. Foto: Anna Lena Ahlström/ Kungl. Hovstaterna
BLIKKFANG: Det ene portrettet av kronprinsesseparet lyser opp med den rosa bakgrunnen. Foto: Anna Lena Ahlström/ Kungl. Hovstaterna Vis mer

Det andre bildet viser kronprinsesse Victoria iført svensk design av merket Acne Studios. Kjolen har et mønster av lavendelfargede blomster med knyting i halsen. For å komplimentere antrekket har hun øredobber i gull, og i likhet med det første bildet - håret oppsatt i en knute.

Svensk Damtidning skriver for øvrig at bildene aldri er blitt vist før, og at de ble tatt «i hemmelighet».

KJÆRLIGHET: Det andre portrettet viser kronprinsesse Victoria ha et godt tak rundt ektemannen prins Daniel. Foto: Anna Lena Ahlström/ Kungl. Hovstaterna
KJÆRLIGHET: Det andre portrettet viser kronprinsesse Victoria ha et godt tak rundt ektemannen prins Daniel. Foto: Anna Lena Ahlström/ Kungl. Hovstaterna Vis mer

En detalj fanget oppmerksomheten

De nye portrettene kommer bare kort tid etter at ekteparet feiret sin ti års bryllupsdag fredag 19. juni. Det svenske kongehuset markerte den store dagen ved å dele en rekke nye bilder av kronprinsesse Victoria og prins Daniel med det svenske folket.

Noen av bildene vekket imidlertid mer oppsikt enn andre. På tre av bildene hadde nemlig Victoria utslått hår - noe som er svært uvanlig.

NYE BILDER: I anledning prins Daniel og kronprinsesse Victorias ti års bryllupsdag, delte det svenske hoffet nye bilder av kronprinsesseparet. Men det var én helt spesiell detalj som vekket oppsikt på bildene. Foto: Elisabeth Toll / Det svenske kongehuset
NYE BILDER: I anledning prins Daniel og kronprinsesse Victorias ti års bryllupsdag, delte det svenske hoffet nye bilder av kronprinsesseparet. Men det var én helt spesiell detalj som vekket oppsikt på bildene. Foto: Elisabeth Toll / Det svenske kongehuset Vis mer

Som regel ser man den svenske kronprinsessen med oppsatt hår - gjerne en lav knute i nakken. Men på de nye bildene hadde hun bokstavelig talt slått ut håret. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forklarte at det alltid blir mye oppstyr når kronprinsessen først stiller med utslått hår.

- Det er jo nesten litt komisk. Det er jo i utgangspunktet ikke noe særlig spesielt med det. Men fordi Victoria nesten aldri gjør det, blir overraskelsen og entusiasmen like stor hver gang det skjer, forklarte hun, og la til:

- Det tror jeg handler om at hun kler det veldig godt. Hun har et nydelig hår, og ser kanskje litt mer avslappet ut enn når det er oppsatt.

Det er imidlertid ikke bare bilder av kronprinsessen som den siste tiden har fanget oppmerksomheten til den rojale fansen.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på. Video: Expressen TV Vis mer

Derfor hadde han ikke folkedrakt

I anledning Sveriges nasjonaldag 6. juni delte det svenske kongehuset nok en gang nye bilder av kronprinsessefamilien, der både kronprinsesse Victoria og barna prinsesse Estelle (8) og prins Oscar (4) var kledd i tradisjonelle, svenske folkedrakter.

Det gikk derimot ikke lang tid før bildene fikk flere til å klø seg i hodet over at prins Daniel ikke hadde på seg en folkedrakt under fotograferingen, men i stedet en mørk dress.

NYE BILDER: Tidligere i sommer slapp kongehuset nye bilder av kronprinsessefamilien, i forbindelse med Sveriges nasjonaldag 6. juni. Én detalj fikk imidlertid rojale fans til å sperre opp øynene. Foto: Det svenske kongehuset
NYE BILDER: Tidligere i sommer slapp kongehuset nye bilder av kronprinsessefamilien, i forbindelse med Sveriges nasjonaldag 6. juni. Én detalj fikk imidlertid rojale fans til å sperre opp øynene. Foto: Det svenske kongehuset Vis mer

I kommentarfeltet til innlegget på det svenske kongehusets offisielle Instagram-profil strømmet det inn med spørsmål om hvorfor 46-åringen droppet den svenske folkedrakten.

- Fantastisk vakkert. Synd at prins Daniel ikke bar folkedrakt, var det en som kommenterte.

Men ifølge det svenske kongehuset fantes det en naturlig forklaring på at prins Daniel var den eneste i familien som ikke bar folkedrakt på bildene.

- Tradisjonen er ikke sånn, helt enkelt. I voksen alder bruker mennene i kongefamilien ikke å bære folkedrakt, selv om det har skjedd, sa Johan Tegel ved hoffets informasjonsavdeling til Hänt.

LES OGSÅ: Victorias milliardær-venninne i hardt vær

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer