Prins William og hertuginne Kate:

Overrasker: - Det handler om etikette

Hertugparet av Cambridge ga tilskuerne et noe uvanlig syn.

OVERRASKET: Hertuginne kate og prins William bød på et noe uvant syn da de gjestet en veldedighetskamp i polo i Windsor onsdag denne uken. Foto: Shutterstock/ NTB
OVERRASKET: Hertuginne kate og prins William bød på et noe uvant syn da de gjestet en veldedighetskamp i polo i Windsor onsdag denne uken. Foto: Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert

Det skjer stadig vekk at det skapes overskrifter rundt prins William (40) og hertuginne Kate (40), for både store og små ting de foretar seg. Det populære hertugparet deltok denne uken på en poloturnering for veldedighet, og der skjedde det noe smått bemerkelsesverdig.

Etter at pololaget til William vant turneringen, delte paret nemlig et lite - men sjelden - kyss med offentligheten.

William og Kate ble avbildet kyssende og omfavnende da hertuginnen overrakte premien til vinnerlaget, i forbindelse med at Royal Charity Polo Cup ble arrangert i nærheten av Windsor Castle onsdag. Deriblant magasinene People og Hello! har omtalt det hele.

Grunnen til at kysset William plasserte på Kates kinn skaper overskrifter, skyldes at det hører med til sjeldenhetene at man ser medlemmer av den britiske kongefamilien vise slike følelser offentlig.

- Det er langt sjeldnere vi ser hertuginne Kate og prins William kysse, klemme og holde hender enn for eksempel vårt eget kronprinspar. Det handler om etikette, og at det britiske kongehuset er mye mer konservativ i så måte, sier kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle.

NÆRKONTAKT: Hertuginne Kate virket tilsynelatende fornøyd med ektemannens innsats på polobanen. Foto: Tim Rooke/ Shutterstock/ NTB
NÆRKONTAKT: Hertuginne Kate virket tilsynelatende fornøyd med ektemannens innsats på polobanen. Foto: Tim Rooke/ Shutterstock/ NTB Vis mer

Videre kan Vagle fortelle at hun tror den yngre delen av kongehusene ser mer og mer bort fra denne etiketten.

KRONPRINSPARET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit viser oftere følelser i offentligheten. Foto: Lise Åserud/ NTB
KRONPRINSPARET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit viser oftere følelser i offentligheten. Foto: Lise Åserud/ NTB Vis mer

- Samtidig har nok den yngre garde sluppet litt opp, og det er slett ikke første gang vi ser William og Kate kysse i offentligheten. Det var et uskyldig kyss på hvert kinn, som man jo i mange land gjør når man hilser på folk, påpeker Vagle videre.

Arrangørene av poloturneringen har for øvrig oppgitt at veldedighetsarrangementet samlet inn over én million pund til gode formål som Londons luftambulanse og en organisasjon for hjemløse, skriver Hello! Magazine.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

William og Kate er ikke de eneste kongelige som har «klint til» på sportsarrangement for veldedighet.

I mai deltok lillebror prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) på et lignende arrangement i Santa Barbara i California. Der konkurrerte Harry og hans hestepolo-lag «Los Padres».

Harry gikk i likhet med storebroren seirende ut av turneringen, og det var ingen ringere enn Meghan selv som delte ut trofeet til vinnerlaget.

I motsetning til William, som kysset Kate på kinnet, plantet Meghan kysset midt på munnen til Harry.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Hvordan forholdet er mellom de to brødrene har vært heftig diskutert, spesielt etter at Harry og Meghan stilte opp i det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey (68) i fjor vår. I intervjuet kom de blant annet med alvorlige rasismeanklager mot den britiske kongefamilien.

LES OGSÅ: «Merkbart fraværende»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer