Prinsesse Kate

Overraskende detalj vekker oppsikt

Prinsesse Kate dukket opp med svært kostbar gave.

MINNEMARKERING: Dronning Camilla og prinsesse Kate sto sammen på balkongen i forbindelse med Remembrance day. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB
MINNEMARKERING: Dronning Camilla og prinsesse Kate sto sammen på balkongen i forbindelse med Remembrance day. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Nylig markerte det britiske folket «Remembrance day» eller «Poppy Day», og tradisjonen tro deltok kongefamilien i minnemarkeringen.

Remembrance Sunday er den søndagen som faller nærmest 11. november, dagen da våpenhvilen som endte første verdenskrig ble inngått i 1918. Selv om dagen opprinnelig er knyttet til første verdenskrig, brukes dagen nå til å hedre falne i alle kriger Storbritannia har vært med i.

GLITRENDE GAVE: Kates nye, men antikke brosje, ble kjøpt i januar i år. Det gjør at man spekulerer på om det var en gave i forbindelse med 40-årsdagen hennes. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB
GLITRENDE GAVE: Kates nye, men antikke brosje, ble kjøpt i januar i år. Det gjør at man spekulerer på om det var en gave i forbindelse med 40-årsdagen hennes. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB Vis mer

Mens blant andre kong Charles (74) og prins William (40) la ned kranser på krigsmonumentet i Whitehall, bevitnet deres ektefeller det hele etter protokoll fra balkongen. Både dronning Camilla (75) og prinsesse Kate (40) var kledd i sort og med den røde valmuen på brystet.

Disse valmuene er et symbol med sterk forbindelse til første verdenskrig, ettersom mange av de hardeste slagene sto i områder i Flandern som før krigen var fulle av slike blomster.

Eksklusiv

For det observante øyet, var det dog en glitrende nyhet ved siden av Kates valmue. Nemlig en diamantbrosje vi ikke har sett henne bruke før.

En som selvsagt allerede har fått med seg denne kongelige smykkenyheten, er gemmolog hos David Andersen, Hallvar Spjøtvold Sagøy:

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og prinsesse Kate denne videoen. Vis mer

– Brosjen er fantastisk vakker og elegant. Klassisk art deco, sier edelstenseksperten til Se og Hør og fortsetter engasjert:

– Det som er gøy å se er at selv om de kongelige eier masse flotte smykker, havner det likevel noen nye i smykkeskrinet også. Utfra det jeg har fått med meg så er denne brosjen kjøpt hos Bentley & Skinner i London. En flott butikk!

Sagøy forteller videre at dette firmaet startet som leverandør til de kongelige allerede på slutten av dronning Victorias regjeringstid.

BERØMMES: Prinsesse Kate av Wales roses for måten hun håndterte en misfornøyd kvinne under sitt besøk i Nord-Irland torsdag 6. oktober. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Gave fra dronning Elizabeth?

Ifølge Hello Magazine ble brosjen fra rundt 1920 solgt i januar i år, og det blir derfor spekulert på om prinsesse Kate fikk denne til 40-årsdagen som var den 9. januar.

Det vites ikke hvem som kjøpte brosjen, men prisen tilsier jo at det er noen som står prinsessen nært. Herligheten kostet nemlig drøye 170 000 norske kroner.

Kanskje var det en kjærlighetsgave fra ektemannen prins William, eller kanskje en spesielt utvalgt bursdagsgave fra svigerfar kong Charles?

Ifølge Hello Magazine er det også en mulighet at Kate fikk brosjen fra avdøde dronning Elizabeth, og valgte å hedre den avdøde monarken ved å bruke denne under minnemarkeringen.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

LES OGSÅ: Illsint etter toppløskommentar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer