Dronning Sonja:

- Overlater ingenting til tilfeldighetene

Dronningens antrekk under minnegudstjenesten i Oslo domkirke får ros.

HVITT: Dronning Sonja skilte seg ut, da hun dukket opp i hvitt antrekk fra topp til tå under minnegudstjenesten i Oslo domkirke torsdag. Foto: Torstein Be / NTB
HVITT: Dronning Sonja skilte seg ut, da hun dukket opp i hvitt antrekk fra topp til tå under minnegudstjenesten i Oslo domkirke torsdag. Foto: Torstein Be / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag markeres det at det er 10 år siden terroren rammet Norge, regjeringskvartalet og Utøya. Det har blitt markert med nasjonale minnemarkeringer landet over - også i Oslo.

Tidlig torsdag morgen var kronprins Haakon (48) og kronprinsesse Mette-Marit (47) å se under en minnemarkering foran regjeringskvartalet, før kongen (84) og dronningen (84) senere var å se i Oslo domkirke for gudstjeneste.

På en dag som dette har de aller fleste oppmøtte valgt å kle seg i mørke farger - men det var ikke tilfellet for dronning Sonja.

Hvit fra topp til tå

Det var nemlig en hvitkledd dronning Sonja som dukket opp i Oslo domkirke torsdag formiddag.

Iført hvit hatt, blazer, kjole og hæler, skillet hun seg ut i mengden. Det var derimot neppe tilfeldig, mener Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

MOTSATT: Mens folk kom i mørke farger, valgte dronning Sonja å komme i hvitt. Foto: Torstein Be / NTB
MOTSATT: Mens folk kom i mørke farger, valgte dronning Sonja å komme i hvitt. Foto: Torstein Be / NTB Vis mer

- Dronning Sonja overlater ingenting til tilfeldighetene, og jeg er helt sikker på at det er en tanke bak hennes hvite antrekk, sier Vagle, og fortsetter:

- Hvitt representerer gjerne det gode, i motsetning til det onde og mørke. Kanskje er det det hun vil symbolisere, sier hun.

BERØRT: Det var et berørt kongepar som møtte opp i domkirken torsdag formiddag. Foto: Annika Byrde / NTB
BERØRT: Det var et berørt kongepar som møtte opp i domkirken torsdag formiddag. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Dronning Sonja har flere ganger imponert med sine klesvalg. Da hun i fjor besøkte Jordan med kongen, ble hun hyllet for antrekket sitt.

Se og Hør har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet Guri Varpe, som ikke har noen kommentar til dronningas antrekk.

Dypt berørt

Kongefamilien har siden 22. juli 2011 vist at de berøres sterkt av tragedien som rammet. De fleste husker nok bildene av en gråtkvalt kongefamilie, som fulgte med på rosetoget etter terroren.

I anledning 10-årsmarkeringen har flere medlemmer av kongefamilien også tatt seg tid til å møte AUF-ere, som måtte løpe for livet den regnfulle fredagen.

PREGET: Tidligere statsminister, Jens Stoltenberg, taler i Oslo domkirke ti år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Vis mer

Derfor var det kanskje heller ikke overraskende at det var en dypt berørt kongefamilie som torsdag møtte opp, både på minnemarkeringen foran regjeringskvartalet og minnegudstjenesten i domkirka.

Da AUF-medlemmer fra hele landet leste opp navnene til de 77 ofrene under førstnevnte markering, kunne man se at kronprinsessen holdt et godt grep om kronprinsens hånd.

Det var også et berørt kongepar som møtte i domkirken.

Dronning Sonja ble flere ganger observert med lukkede øyne, og kongen var tydelig rørt av det som foregikk.

LES OGSÅ: - Trodde han tulleringte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer