Prinsesse Maria Petrovna Galitzine:

Østerriksk prinsesse (31) døde brått

Gikk bort plutselig forrige uke.

GIKK BORT: Den østerrikske prinsessen Maria Petrovna Galitzine gikk bort 4. mai. Hun var gift med Rishi Singh (til høyre), og etterlater seg også en to år gammel sønn. Foto: Skjermdump fra Facebook/ Maria Singh
GIKK BORT: Den østerrikske prinsessen Maria Petrovna Galitzine gikk bort 4. mai. Hun var gift med Rishi Singh (til høyre), og etterlater seg også en to år gammel sønn. Foto: Skjermdump fra Facebook/ Maria Singh Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den østerrikske prinsessen Maria Petrovna Galitzine, eller Maria Singh som hun het etter at hun giftet seg, har gått bort, bare 31 år gammel. Det kommer frem av en dødsannonse i avisen Houston Chronicle.

- Vår Maria døde i Houston mandag 4. mai 2020 på grunn av en plutselig hjerteaneurisme (utposning på en pulsåre, journ.anm.), står det i dødsannonsen.

Maria Singh ble født i 1988, og er datter av prins Piotr Galitzine og prinsesse Maria-Anna Galitzine. Den avdøde prinsessen var barnebarn av erkehertug Rudolf av Østerrike, og er dermed etterkommer av Østerrikes siste keiser, Karl 1. Han gikk bort i 1922.

Maria Singh bodde i USA, og det var som nevnt i avisen Houston Chronicle hennes bortgang ble annonsert. I 2017 giftet hun seg med Rishi Singh, som jobber som sjefkokk på Hotel Derek i Houston. Prinsessen etterlater seg også den to år gamle sønnen Maxim, som hun fikk sammen med ektemannen.

Bodd i Russland

I dødsannonsen kommer det også frem at Maria Singh ble stedt til hvile i den ortodokse delen av kirkegården Forest Park Westheimer i Houston fredag 8. mai.

Prinsesse Maria har i perioder også bodd i Russland med familien. Der gikk hun på den tyske skolen i Moskva frem til hun ble ferdig utdannet. Senere flyttet prinsessen til Belgia, der hun studerte kunst og design.

Hun har også bodd og jobbet i Brussel, Chicago og Houston, hvor hun har spesialisert seg innen design og interiør. Prinsessen jobbet som bryllupsrådgiver i Houston da hun brått og uventet gikk bort.

31-åringen etterlater seg også søstrene Xenia, Tatiana og Alexandra, samt brødrene Dmitri og Ioann.

Da prinsessen snakket med Houston Chronicle etter at hun giftet seg i 2017, åpnet 31-åringen seg om sitt liv som kongelig, og hevdet da at hun levde ganske alminnelig.

- Livet mitt er fullstendig normalt, med mindre vi blir invitert i kongelige bryllup. Noen ganger står det «prinsesse Tatiana» på e-posten min. Det var rart å gå fra å være «prinsesse» til «frue». Jeg hadde vært en prinsesse hele livet, fortalte hun ifølge Hello Magazine den gang.

LES OGSÅ: Kongefamilien bryter historisk tradisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer