Dronning Elizabeth og hertuginne Meghan:

Ordet dronningen aldri bruker om Meghan

Dronningen skal se på ordet som svært vulgært.

GRAVID: Hertuginne Meghan venter sitt første barn med prins Harry. Dronning Elizabeth tar avstand fra et svært sentralt ord i forbindelse med familieforøkelsen. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Hertuginne Meghan venter sitt første barn med prins Harry. Dronning Elizabeth tar avstand fra et svært sentralt ord i forbindelse med familieforøkelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I oktober kunne prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) avsløre at de venter sitt første barn sammen. Siden den gang har det dukket opp en rekke bilder av 37-åringen, hvor den voksende magen er svært synlig.

Foreløpig er det ikke kjent når hertugparet har termin, men det er ventet at barnet vil komme i april neste år.

Vil ikke være vulgær

Hver gang en ny kongelig baby ventes, er det stor interesse rundt graviditeten.

Nå har det imidlertid blitt avslørt detaljer fra innsiden av kongehuset, om at enkelte ord aldri blir brukt, skriver The Daily Star.

I forbindelse med graviditeten er det naturlig nok mange som omtaler Meghan som «gravid», men dét er et ord dronning Elizabeth, som blir oldemor til barnet deres, angivelig tar stor avstand fra.

VISTE FREM MAGEN: Hertuginne Meghan på vei inn til Royal Variety Performance i London mandag forrige uke. Foto: Reuters/ NTB scanpix
VISTE FREM MAGEN: Hertuginne Meghan på vei inn til Royal Variety Performance i London mandag forrige uke. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Hvis dronningen uttaler seg, sier hun i stedet «familiære årsaker», og skal ifølge nettstedet se på «gravid»-ordet som svært vulgært.

Da kunngjøringen om at prins Harry og Meghan venter sitt første barn sammen kom, stod det heller ikke ordrett i uttalelsen at 37-åringen var «gravid».

- Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019, het det i meldingen, som ble offentliggjort i et innlegg på Instagram-kontoen til Kensington Palace.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Videre i kunngjøringen stod det at hertugparet har satt pris på all støtten de har mottatt verden over siden bryllupet sitt i mai, og at de var henrykte over å kunne dele den gledelige babynyheten med offentligheten.

Tvillingrykter

Gravidryktene svirret lenge rundt hertugparet før graviditeten ble kjent, og da hun og prins Harry deltok i bryllupet til prinsesse Eugenie (28) og Jack Brooksbank (32), fikk spekulasjonene trolig ny fart.

Hertuginnen var nemlig iført en løstsittende, marineblå kåpe som skjulte magepartiet hennes da hun ankom kapellet i Windsor.

Hertuginnen har i ettertid begynt å vise frem den voksende babymagen ved flere anledninger.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

SKJULTE MAGEN: I bryllupet til prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank skjulte Meghan den da hemmelige gravidmagen under en marineblå kåpe. Bildet er tatt kort tid før de avslørte den glade nyheten. Foto: NTB scanpix
SKJULTE MAGEN: I bryllupet til prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank skjulte Meghan den da hemmelige gravidmagen under en marineblå kåpe. Bildet er tatt kort tid før de avslørte den glade nyheten. Foto: NTB scanpix Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng har tidligere påpekt at Meghan nå endelig kan puste ut og stolt vise frem babykulen.

- Det er liten tvil om at Meghan er lenger ut i svangerskapet enn først antatt. Etter å ha holdt magen inne og skjult den under frynser og vide klær på representasjonsoppdrag den siste måneden, kan Meghan nå endelig stolt vise verden at hun er med barn, sa han i slutten av oktober, og la til:

- Meghan har fått enorm oppmerksomhet etter at graviditeten ble kjent. Nå kan hun endelig ta dype magedrag, slippe ut magen og vise at hun er stolt over å ha en babykul!

Kongehuseksperten fortalte videre at det er flere i England som tar til orde for at Meghan faktisk kan være gravid med tvillinger.

- Ingenting hadde vært morsommere. Meghan er allerede 37 år, så en kickstart på familieforøkelsen hadde vært fantastisk.

LES OGSÅ: Røper bryllupsdrama i kulissene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer