Hertuginne Meghan:

Opptur for Meghan i retten

Fikk medhold av dommeren.

VANT FRAM: Hertuginne Meghan fikk en opptur i retten onsdag. Foto: NTB scanpix
VANT FRAM: Hertuginne Meghan fikk en opptur i retten onsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (39) og ektemannen, prins Harry (35), har de siste månedene vært involvert i et søksmål mot Associated Newspaper. Nærmere bestemt dreier den rettslige striden seg om at paret har blitt utsatt for ærekrenkelse fra tabloidavisen Mail on Sunday.

Det har imidlertid ikke gått veien for Meghan - fram til nå. I mai ble nemlig flere av punktene i søksmålet forkastet av dommeren - til fordel for avisen.

Forrige uke ble det klart at hertugparet tapte første runde mot selskapet, og dermed må betale saksomkostningene.

Beskytter vennene

Denne gangen dreier det seg imidlertid om å hindre avisen i å publisere navnene til fem av vennene som vitner i saken, skriver The Guardian.

Det har hun fått medhold for, skriver det britiske nyhetsbyrået PA Media på Twitter.

I juli hevdet Meghans advokatteam at Associated Newspaper truet med å publisere de fem vennenes navn.

- Disse fem kvinnene er ikke tiltalt, og det er heller ikke jeg. Forleggeren til Mail on Sunday er. Jeg ber derfor respektfullt om at retten behandler denne saken med sensitiviteten den fortjener, og hindrer forleggeren tli Mail on Sunday fra å bryte presedens og å misbruke den rettslige prosessen ved å identifisere disse anonyme individene, sa hertuginnen selv gjennom en vitneuttalelse.

Det har altså retten nå tatt hensyn til.

MEGHAN: Hertuginnna går rettens vei for å hindre navneavsløring. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Lang konflikt

Det var i oktober i fjor at hertugparet bestemte seg for å saksøke Mail on Sunday, som følge av en lang konflikt de hadde hatt med avisen. Det hele bunnet i at avisen, som er søsteravisen til Daily Mail, publiserte et privat brev.

Ifølge Sky News inneholdt brevet privat informasjon som hertuginnen hadde sendt til sin far i 2018. Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

Avisen har flere ganger publisert saker om hertuginnens far. De har blant annet forfalsket paparazzi-bilder av ham, for å skape falske historier.

Må vitne mot faren

Blant de opprinnelige punktene hertuginnen gikk til sak med, var anklagen om propaganda mot henne, noe som også prins Harry har gitt en uttalelse på.

- Denne nådeløse propagandaen har en menneskelig kost, spesielt når den bevisst er falsk og slem, og selv om vi har holdt fasaden oppe, som mange av dere kan relatere dere til, kan jeg ikke engang begynne med å diskutere hvor smertefullt det har vært, fortsatte han.

Det var imidlertid blant punktene som ble forkastet av dommeren.

Søksmålet er ventet å tas opp i retten mot slutten av året, eller i starten av 2021. Da må hertuginnen møte sin far, Thomas Markle (75), for første gang på mer enn to år. Datter og far må da vitne mot hverandre.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Offer for sjokkran

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer