Oppkalt etter legendarisk festløvinne

Ari Behn bekrefter at datteren er oppkalt etter Tallulah Bankhead. Men vet han hva hun sa om kongens angivelige fetter?

OPPSIKTSVEKKENDE: Ari Behn har oppkalt sin datter etter Tallulah Bankhead, en kvinne som i sin tid kalte Kong Haralds fetter for "en skrøpelig mann". Foto: SCANPIX
OPPSIKTSVEKKENDE: Ari Behn har oppkalt sin datter etter Tallulah Bankhead, en kvinne som i sin tid kalte Kong Haralds fetter for "en skrøpelig mann". Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Ari Behn røper i dag for første gang hvem datteren Emma Tallulah er oppkalt etter.

- Emma er fantasivennen til min lille datter Leah Isadora. Det var hun som ville at søsteren skulle hete Emma. Tallulah er etter skuespilleren Tallulah Bankhead, som jeg alltid har vært svak for. Hun var en veldig god venn av Tennessee Williams, og svært frittalende, sier han til Dagbladet.

Svært frittalende er en god beskrivelse på kvinnen Ari hevder er et klart forbilde. Bankhead levde et utsvevende liv, men stort misbruk av narkotika.

«Kokain er ikke vanedannende. Jeg vet det kjære, for jeg har tatt det i årevis», er hennes mest kjente sitat.

Langet ut mot Kong Haralds "fetter"
Bankhead langet på et tidsunkt også ut mot jevnaldrende Sir Guy Francis William Laking, en av datidens adelige outsidere. Ifølge historiker Tor Bomann-Larsens kontroversielle teori fra 2005 var Laking Kong Haralds fetter, eventuelt han onkel.

Det høyst spekulative slektskapets art avhenger av om det er dronning Mauds livlege Sir Francis Laking eller hans sønn, Sir Guy Francis Laking, som plasseres som Kong Olavs far. 

«En stakkar, så skjør at en utløsning ville blåst ham fra jordens overflate», skal skuespillerinnen ha sagt om den unge mannen, som døde i 1930, bare 26 år gammel.

Du finner bilder av den unge Laking på National Portait Gallery!

- Tallulah var svært frittalende
Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, synes det er moro at Ari Behn nå bekrefter det han hele tiden har trodd, at Emma Tallulah er oppkalt etter den legendariske skuespillerinnen.

- Tallulah Bankhead var en sterk kvinne – og svært frittalende. Dessuten var hun jo en nær venn av forfatteren Tennessee Williams, som Ari alltid har vært svært begeistret for, sier han til Seher.no.
 
Hoffreporteren ser et mønster i Ari og prinsessens navnevalg.

- Märtha og Ari har også tidligere latt seg inspirere av fordums storheter i sine navnevalg. Vi vet jo at Leah Isadoras andre navn er inspirert av den legendariske ballettdanserinnen Isadora Duncan, også hun EN svært sterk og myteomspunnet kvinne, sier Kjell Arne Totland.

Bankhead gikk bort i 1968, 66 år gammel.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected], eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Ari Behn on navnekritikken: Ufint og tabloid svara

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer