Hertuginne Meghan:

Oppfordres til å droppe kongelig babytradisjon

- Håret ditt vil være perfekt, men folk vil fokusere på feil ting.

VENTER BARN: Hertuginne Mehgans fødsel er rett rundt hjørnet. Om hun gjøre som sine forgjengere og posere på sykehustrappen, er foreløpig ikke kjent. Foto: NTB Scanpix
VENTER BARN: Hertuginne Mehgans fødsel er rett rundt hjørnet. Om hun gjøre som sine forgjengere og posere på sykehustrappen, er foreløpig ikke kjent. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg antar at du, som dine forgjengere, vil bli forventet å stille opp foran sykehuset foran en haug med fotografer for å vise frem barnet ditt like etter fødselen. Du vil smile, du vil stråle, men mellom bena er historien en helt annen.

Slik åpner den amerikanske trebarnsmoren Chelsea Rosen Hirschhorn et innlegg i The New York Times, ifølge Honey Nine.

Hirschhorn har kjøpt annonseplass i avisen, og delt et åpent brev til hertuginne Meghan (37), som venter sitt første barn i slutten av april. Der oppfordrer hun hertuginnen til ikke å ta del i det mange vil kalle en kongelig tradisjon - fotografering utenfor sykehuset.

Det var avdøde prinsesse Diana som var den første til å posere på trappen utenfor sykehuset da prins William (36) ble født i 1982, og siden den gang har hertuginne Kate (37) fulgt i svigermorens fotspor.

1982: Prinsesse Diana på sykehustrappen med nyfødte prins William. Foto: NTB Scanpix
1982: Prinsesse Diana på sykehustrappen med nyfødte prins William. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Feil fokus

Kate har fått mye oppmerksomhet etter fotograferingene, blant annet for at hun har sett såpass «fresh» ut bare timer etter sine tre fødsler.

- Selvfølgelig, håret ditt vil være perfekt, men folk vil fokusere på feil ting - som når du vil passe inn i klærne dine igjen - fremfor å ha en ærlig samtale om hva kvinner går gjennom under en fødsel og umiddelbart etterpå, fortsetter Hirschhorn i brevet til Meghan.

GRAVID: Hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt første barn i slutten av april. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt første barn i slutten av april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre oppfordrer hun hertuginnen til å benytte anledningen til å droppe tradisjonen, og skriver at hun heller vil se følgende overskrift:

«Prinsen viser frem den kongelige babyen fordi mamma sitter i sykehussengen på en ispose».

- Og hvis du virkelig ikke kan stå over, gi oss i det minste et glimt av sykehusundertøyet for å holde det ekte, avslutter trebarnsmoren.

Krass kritikk

Hirschhorn er ikke den første til å reagere på den kongelige tradisjonen. I oktober i fjor rettet skuespilleren Keira Knightley (34) krass kritikk mot hertuginne Kate i et feministisk essay.

FLOTT: Hertuginne Kate har posert i trappen etter alle sine tre fødsler. Her med prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix
FLOTT: Hertuginne Kate har posert i trappen etter alle sine tre fødsler. Her med prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren var en av mange offentlige profiler som bidro med en tekst i boken «Feminists Don't Wear Pink and Other Lies», og i Knightleys innlegg, som er titulert «Det svake kjønn», tok hun et kraftig oppgjør med måten Kate fremstiller det å ha født et barn.

Som nevnt har Kate kort tid etter sine fødsler stilt opp på trappen foran fotografene. I alle tre tilfeller har hun vært nysminket, velkledd og tilsynelatende sprek og opplagt - noe Knightley mener ikke stemmer overens med virkeligheten.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer Vis mer

- Husker slagmarken min

For å understreke sitt poeng, tegnet 34-åringen et brutalt bilde av da hun fødte datteren Edie (3), som for øvrig kom til verden bare en dag før prinsesse Charlotte ble født i 2015.

«Vaginaen min revnet. Du kom ut med åpne øyne. Armene i været. Skrikende. De la deg oppå meg, dekket i blod, og vernix (talgliknende stoff, journ.anm.), hodet ditt er deformert av fødselskanalen. Pulserende, gispende, skrikende», het det i innlegget, ifølge Harpers Bazaar.

«Du klamret deg fast til brystet mitt umiddelbart, sulten, jeg minnes smerten. (...) Jeg husker avføringen, spyet, blodet, stingene. Jeg husker slagmarken min. Din slagmark og pulserende liv. Overlevelse. Og så er det jeg som er det svake kjønn?».

KRITISK: Keira Knightley fikk tydelig frem i et essay i fjor at hun er uenig med måten hertuginne Kate fremstiller opplevelsen av en fødsel. Her med datteren Edie i 2015. Foto: Splash News / NTB Scanpix
KRITISK: Keira Knightley fikk tydelig frem i et essay i fjor at hun er uenig med måten hertuginne Kate fremstiller opplevelsen av en fødsel. Her med datteren Edie i 2015. Foto: Splash News / NTB Scanpix Vis mer

Urealistisk bilde

I essayet fikk Knightley tydelig frem at hun mente at hennes egen opplevelse sto i sterk kontrast til det Kate formidler til verdenspressen kort tid etter fødselen. Videre kritiserte hun hertuginnens «polerte image» - som hun mener sender et urealistisk bilde til andre.

«Vi står og ser på tv. Hun var ute av sykehuset etter syv timer, nysminket og med høye hæler. Ansiktet verden vil se. Gjem deg. Gjem smerten, kroppene som revner, bryster som lekker, hormoner som løper løpsk. Se vakker ut, se stilfull ut, ikke vis slagmarken din, Kate. Syv timer etter din kamp mot liv og død, syv timer etter at kroppen din revner, og blodig, skrikende liv kommer ut, ikke vis det.», skrev hun.

FORELDRE: Kate og William viser stolt frem prins George i 2013. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Kate og William viser stolt frem prins George i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge The Sun tok det 24 timer før Kate og prins William sto utenfor St. Mary’s Hospital med prins George i juli 2013. Da prinsesse Charlotte ble født i mai 2015 tok det ti timer. Da prins Louis kom til verden i april i fjor, slo hertuginnen alle rekorder da hun kom ut etter bare syv timer.

LES OGSÅ: Blir foreldre igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer