Ønsker seg sønner!

Maxima har to døtre, Letizia én. Nå er begge gravide og begge ønsker seg en sønn!

SØT FAMILIE: Men spanjolene håper at det kommer en liten prins - som kan bli konge! Foto: Stella Pictures
SØT FAMILIE: Men spanjolene håper at det kommer en liten prins - som kan bli konge! Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vil ha sønner!

SEHER.NO: De europeiske kongehusene er konservative i tankegangen, og opptatt av å få sønner for å sikre arvefølgen. Selv om mange land har endret konstitusjonen i likestillingens navn - så er det fortsatt slik i Spania at en sønn kan gå forbi storesøster Leonor i tronfølgen.

I Sverige er kronprinsesse Victoria tronarving, til tross for at hun har en lillebror. Kong Carl Gustaf har ved et par anledninger kritisert dette, og talt for at Victorias lillebror, prins Carl Philip skal bli tronfølger. Men han taler for døve ører i feministiske Sverige.

Situasjonen har vært motsatt i Norge. Kronprins Haakon skal jo bli konge, til tross for at han har en storesøster. Men nå har Norge endret reglene slik at prinsesse Ingrid Alexandra er trygt plassert foran lillebror Sverre Magnus i arvefølgen.

I Nederland har kronprins Willem-Alexander og hans Maxima to døtre fra før; Catharina Amalie og Alexia. Uansett om det kommer en sønn denne gangen, så er det eldste søster som er først i arverekkefølgen.

Maxima, som er født i Argentina, giftet seg med kronprins Willem-Alexander i 2002. Parets tredje barn er ventet i april neste år.

– Paret er veldig takknemlige og lykkelige, heter det i en uttalelse fra det nederlandske hoffet.

Det som ikke står i pressemeldingen, men som likevel regnes som ganske sikkert i Nederland ert at paret ønsker seg en sønn. Og mange tror at paret vil fortsette å få barn inntil de har fått en gutt i kongefamilien!

I Spania er kronprinsesse Letizia også gravid.

I en melding fra hoffet i Madrid kom meldingen om at kronprins Felipe og kronprinsesse Letizia venter sitt andre barn i begynnelsen av mai neste år.

- Hele kongefamilien gleder seg over nyheten, heter det videre.

Heller ikke her legges det vekt på at paret ønsker seg en sønn. Men Spania er et konservativt land, der veldig mange ønsker seg en liten prins. Hvis Felipe får en sønn vil den nyfødte straks seile forbi storesøster Leonor i arvefølgen.

Kronprinsesse Letizia meldte ifølge flere spanske nettsteder mandag kveld forfall til en gallamiddag for Portugals president - pga "plager som er vanlige de første månedene av et svangerskap".

I Danmark er det også sønner som har førsteretten på å arve tronen, men Frederik gjorde enhver diskusjon overflødig da hans Mary fikk en sønn "på første forsøk". Konservative dronning Margrethe skal ha vært svært godt fornøyd med å ønske lille prins Christian velkommen inn i arverekkefølgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer