<strong>HAR ANDRE PLANER:</strong> Hertuginne Meghan og prins Harry har termin neste vår, og nå skal angivelig Meghan planlegge å føde sitt første barn hjemme, fremfor på sykehuset. Foto: NTB scanpix
HAR ANDRE PLANER: Hertuginne Meghan og prins Harry har termin neste vår, og nå skal angivelig Meghan planlegge å føde sitt første barn hjemme, fremfor på sykehuset. Foto: NTB scanpix Vis mer

Meghan Markle:

- Ønsker å føde hjemme

Hertuginnen ønsker ikke å følge i hertuginne Kate eller prinsesse Diana sine fotspor.

Publisert

Neste år kan prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) glede seg over å bli foreldre for første gang. Foreløpig er det ikke kjent når hertugparet har termin, men det er ventet at barnet vil komme i april neste år.

Den gledelige babynyheten kunngjorde Kensington Palace for snart to måneder siden, og siden den gang har det dukket opp en rekke bilder av hertuginnen med den voksende magen svært synlig.

Det er også blitt spekulert i om hertugparet venter tvillinger.

Det er fortsatt usikkert hvor hertuginnen ønsker å føde barnet sitt, men ifølge Vanity Fair gjengitt av danske Se og Hør, skal hertuginne Meghan angivelig ha et ønske om å føde hjemme.

<strong>TVILLINGER:</strong> Meghan har ved flere anledninger vist stolt frem den voksende magen, og flere spekulerer i om hertugparet venter tvillinger. Foto: NTB scanpix
TVILLINGER: Meghan har ved flere anledninger vist stolt frem den voksende magen, og flere spekulerer i om hertugparet venter tvillinger. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vil gå sin egen vei

Hertuginne Kate (36) har på sin side født alle sine tre barn i Lindo Wing på St.Mary's Hospital i London, men dette skal imidlertid ikke Meghan ha et ønske om å gjøre.

Både prins Harrys mor, avdøde prinsesse Diana og hertuginne Kate har posert gladelig etter fødselen med sine nyfødte barn utenfor inngangen til sykehuset, men dette skal altså ikke Meghan være interessert i.

<strong>1982:</strong> Prinsesse Diana og prins Charles med nyfødte prins William. Foto: NTB scanpix
1982: Prinsesse Diana og prins Charles med nyfødte prins William. Foto: NTB scanpix Vis mer
<strong>2013:</strong> Hertuginne Kate og prins William med nyfødte prins George. Foto: NTB scanpix
2013: Hertuginne Kate og prins William med nyfødte prins George. Foto: NTB scanpix Vis mer

Magasinet skriver at Meghan i stedet overveier å føde i hertugparets nye hjem i Frogmore Cottage i Windsor, hvor hun og prins Harry flyttet inn tidligere i år.

Det er ikke blitt tatt en endelig beslutning, og det finnes fortsatt en mulighet for at Meghan velger å føde på et sykehus i Windsor som ligger i nærheten av hjemmet til hertugparet.

Videre skriver nettstedet at legene høyst sannsynlig vil anbefale hertuginnen å føde på sykehus, da det er hennes første fødsel.

En ting er i alle fall bestemt, og det er at moren til Meghan, Doria Ragland (62), skal være til stede under fødselen til datteren.

- Doria har planer om å være tilstede når babyen ankommer, og det er lagt planer om å lage plass til henne i hertugparets nye hjem, avslører en kilde overfor Vanity Fair.

- Hun vil hjelpe Meghan og Harry så mye som mulig med babyen. Doria er involvert og hun vil nok oppmuntre Meghan til å gå for en naturlig fødsel, fortsetter kilden.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Går sine egne veier

Se og Hør sin kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, mener at spekulasjonene om hjemmefødsel ikke er tatt helt ut fra løse luften.

- Meghan er førstegangsfødende, og legene vil nok absolutt råde henne til å føde på et sykehus, men Meghan er sta som et esel og er kjent for å gå sine egne veier.

Videre påpeker Stavseng at det stadig er blitt vanligere med hjemmefødsler.

- Vår egen prinsesse Märtha har også gått sine egne veier og født hjemme. Leah Isadora så dagens lys på Bloksbjerg på Hankø, mens Emma Tallulah kom til verden hjemme i Märthas hus i Lommedalen. Pappa Ari Behn var selvsagt til stede under fødslene, og alt gikk fint, forteller Stavseng.

<strong>FØDTE HJEMME:</strong> Leah Isadora ble døpt i Slottskapellet i 2005. Her sammen med sine foreldre Ari Behn og prinsesse Märtha Louise og søster Maud Angelica under seremonien.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX / POOL
FØDTE HJEMME: Leah Isadora ble døpt i Slottskapellet i 2005. Her sammen med sine foreldre Ari Behn og prinsesse Märtha Louise og søster Maud Angelica under seremonien. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX / POOL Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert forteller videre at selv om de fleste kongelige føder på sykehus, har det ikke alltid vært slik.

- Dronning Elizabeth ble født hjemme i et privat hjem. Prins Charles, prins Edward og prins Andrew ble født på Buckingham Palace, mens prinsesse Anne kom til verden i Clarence House, forteller han og legger til:

- Hertuginne Meghan har allerede lagt seg ut med flere medlemmer av kongefamilien. Men prins Harry står trygt på Meghans side. Bestemmer hun seg for å føde hjemme, får hun nok full støtte fra ektemannen i valget.

Samtidig mener Stavseng at Meghan trolig ikke vil gå glipp av å posere med sitt nyfødte barn foran pressen.

- Meghan trives også svært godt i rampelyset. Hun har selvsagt sett bildene av Kate og Diana som forlater Lindo-fløyen ved St. Mary's med sine nyfødte foran hundrevis av fotografer. En slik anledning med henne selv i sentrum vil hun neppe gå glipp av.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Vil ikke være vulgær

Hver gang en ny kongelig baby ventes, er det stor interesse rundt graviditeten.

Nylig ble det imidlertid avslørt detaljer fra innsiden av kongehuset, om at enkelte ord aldri blir brukt, ifølge The Daily Star.

I forbindelse med graviditeten er det naturlig nok mange som omtaler Meghan som «gravid», men dét er et ord dronning Elizabeth (92), som blir oldemor til barnet, angivelig tar stor avstand fra.

<strong>STOR OPPMERKSOMHET:</strong> Helt siden babynyheten ble offentliggjort har hertugparet blitt hyppig omtalt i mediene. Foto: NTB scanpix
STOR OPPMERKSOMHET: Helt siden babynyheten ble offentliggjort har hertugparet blitt hyppig omtalt i mediene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hvis dronningen uttaler seg, sier hun i stedet «familiære årsaker», og skal ifølge nettstedet se på «gravid»-ordet som svært vulgært.

Da kunngjøringen om at prins Harry og Meghan venter sitt første barn sammen kom, sto det heller ikke ordrett i uttalelsen at 37-åringen var «gravid».

- Deres kongelige høyheter hertugen og hertuginnen av Sussex er veldig glade over å kunngjøre at hertuginnen av Sussex venter barn våren 2019, het det i meldingen, som ble offentliggjort i et innlegg på Instagram-kontoen til Kensington Palace.

Videre i kunngjøringen stod det at hertugparet har satt pris på all støtten de har mottatt verden over siden bryllupet sitt i mai, og at de var henrykte over å kunne dele den gledelige babynyheten med offentligheten.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Oppfordring til Meghan

For drøye seks måneder siden tok hertuginne Meghan fatt på sitt nye liv som medlem av den britiske kongefamilien. Den ferske hertuginnen blir observert med argusøyne til enhver tid og gjør sitt ytterste for å passe inn.

USAs tidligere førstedame, Michelle Obama (54), rådet nylig Meghan til å ta det med ro, ifølge Good Housekeeping Magazine.

- Som meg, så drømte nok Meghan aldri om et liv som dette, har Obama uttalt til magasinet.

<strong>GODT FORHOLD:</strong> Mye later til at Michelle Obama kommer godt overens med den britiske kongefamilien. Her med prins Harry i 2015. Nå gir hun også råd til kona hans. Foto: NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Mye later til at Michelle Obama kommer godt overens med den britiske kongefamilien. Her med prins Harry i 2015. Nå gir hun også råd til kona hans. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Presset du føler fra deg selv og andre kan være overveldende, fortsatte hun.

Videre forklarte den tidligere førstedamen at hun oppfordrer 37-åringen til å bruke tid, og ikke forhaste seg med ting.

- Jeg brukte mine første måneder i Det hvite hus til å hovedsakelig bekymre meg for mine døtre, sørget for at de fikk en god start på skolen og at de fikk venner, før jeg tok på meg mer jobb. Jeg tror det er greit, det er til og med bra, å gjøre det, sa Obama.

Meghan har for alvor tatt fatt på hertuginne-livet og har deltatt på en rekke offentlige arrangementer allerede.

Tross en hektisk timeplan, må hun i den kommende tiden fokusere mer på seg selv, akkurat som Michelle Obama oppfordrer henne til å gjøre.

LES OGSÅ: Røper Harrys hemmelige gave til Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer