Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Ønsker å beskytte sønnen

Prins Harry vil gi Archie en helt annen oppvekst enn den han selv hadde - langt unna rampelyset.

ARCHIE: Meghan og Harry har i stor grad beskyttet sønnen, og har bare ved et par få anledninger vist ham frem for offentligheten. Nå sier kilder til US Magazine at prins Harry vil gi sønnen en langt mer tilbaketrukket oppvekst enn det han selv hadde som barn. Foto: NTB Scanpix
ARCHIE: Meghan og Harry har i stor grad beskyttet sønnen, og har bare ved et par få anledninger vist ham frem for offentligheten. Nå sier kilder til US Magazine at prins Harry vil gi sønnen en langt mer tilbaketrukket oppvekst enn det han selv hadde som barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av mars reiste hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) tilbake Storbritannia for å delta på sine siste offisielle oppdrag, før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars.

Da vil de ikke lenger benytte seg av sine kongelige titler, og heller ikke motta apanasje.

I løpet av besøket deltok hertugparet på flere oppdrag, både alene og sammen. Deres siste offisielle oppdrag som kongelige var under Commonwealth Day 9. mars, der de markerte dagen sammen med resten av kongefamilien.

Kort tid etter meldte en rekke medier at hertuginnnen hadde reist tilbake til Canada, hvor hertugparet har oppholdt seg store deler av tiden siden de slapp bomba om at de trekker seg tilbake fra kongehuset.

Sønnen deres, Archie (10 mnd.), ble imidlertid værende i Canada mens mor og far dro til Storbritannia - angivelig på bakgrunn av frykten for coronaviruset, skrev flere medier.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

- Vil beskytte Archie

Det er forståelig at man som foreldre ønsker å beskytte barna sine - og kanskje særlig når man er født inn i en av verdens mest kjente familier. US Magazine skriver at deler av årsaken til at hertugparet valgte å flytte til Canada, dreier seg om prins Harrys egen oppvekst.

- Han ønsker å beskytte sønnen mot negativiteten og spenningen han ville blitt utsatt for i Storbritannia, sier en kilde til ukebladet.

Prins Harry fikk selv kjenne på det å være midt i rampelyset i svært ung alder, som sønn av avdøde prinsesse Diana og prins Charles (70). Prinsen har flere ganger snakket om presset livet som kongelig følger med seg, og ikke minst sorgen etter morens bortgang i august 1997, og hvordan det har preget livet hans i ettertid.

Nå ønsker prinsen altså å gi sønnen Archie en annen barndom og oppvekst enn den han selv hadde.

- Harry vet hvordan det er å vokse opp i rampelyset, og han ønsker å gi Archie en så normal oppvekst som bare mulig, sier en annen kilde til US Magazine.

Hertugfamilien har levd et svært tilbaketrukket liv i Canada den siste tiden, så det er ikke vanskelig å se for seg at Archie vil få en langt roligere barndom enn sin far - langt borte fra de britiske tabloidmediene og paparazziene.

PÅ JOBB: På Commonwealth Day deltok hertugparet på sitt siste kongelige oppdrag. De trekker seg formelt ut 31. mars - om knappe to uker. Foto: NTB Scanpix
PÅ JOBB: På Commonwealth Day deltok hertugparet på sitt siste kongelige oppdrag. De trekker seg formelt ut 31. mars - om knappe to uker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble værende

At hertugparet ønsker å beskytte den ti måneder gamle sønnen, ble tydelig da de valgte å ikke ta ham med da de reiste til Storbritannia.

Ifølge People ble sønnen værende i Canada, der familien har vært bosatt de siste månedene, grunnet frykt for coronaviruset - som i disse dager herjer rundt om i hele verden.

Men til tross for at Meghan og Harry ikke fikk tilbrakt tid med Archie fysisk, sørget de for å holde kontakten gjennom FaceTime, sa en kilde til kjendismagasinet.

- De FaceTimet med ham hver dag, fortalte kilden.

Hertugparet returnerte til Canada etter oppdraget i Westminster Abbey, og er nå tilbake hos sønnen på Vancouver Island - hvor de har fått god hjelp av Meghans mor, Doria Ragland, helt siden de flyttet.

Ifølge Peoples kilde står alt bra til med ti måneder gamle Archie.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Han tar tak i ting, og løfter seg selv opp. Han begynner å bevege seg mer, som er veldig spennende.

Nylig ble det også kjent at hertugparet og sønnen angivelig skal besøke dronning Elizabeth (93) på Balmoral-slottet i Skottland til sommeren. De ble invitert også i fjor, men da takket de nei.

LES OGSÅ: Kritikkstorm etter corona-uttalelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer