Marius Borg Høiby:

Omtales som prins i sitt eget magasin

Kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn har fått drømmejobben.

NY JOBB: Marius Borg Høiby har sikret seg en redaktørjobb i magasinet Tempus. I samme magasin blir han omtalt som «prins». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NY JOBB: Marius Borg Høiby har sikret seg en redaktørjobb i magasinet Tempus. I samme magasin blir han omtalt som «prins». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Marius Borg Høiby (21) er i vinden om dagen. Nå har han fått seg ny jobb i London - i bladet Tempus Magazine.

Og det er ikke hvilken som helst jobb eldstesønnen til kronprinsesse Mette-Marit (44) har fått. Marius står nemlig oppført som «Style Editor» i magasinet. Oversatt til norsk blir det «trend-redaktør».

I sin nye jobb skal 21-åringen trolig ta pulsen på moter og trender, det være seg klær og biler innen luksussegmentet. Marius' nye arbeidsplass har selv valgt å gi sin nye redaktør en høythengende tittel.

I SALG TIRSDAG: Se de eksklusive bildene av Marius og kjæresten i London, og les alt om saken i ukens nummer av Se og Hør. Foto: Faksimile
I SALG TIRSDAG: Se de eksklusive bildene av Marius og kjæresten i London, og les alt om saken i ukens nummer av Se og Hør. Foto: Faksimile Vis mer

Luksusblad

Nylig fikk Marius publisert en artikkel i sitt eget navn på magasinets hjemmeside, der han blant annet skriver om elbilen Tesla Roadster og mannen bak - Tesla-gründer Elon Musk (46).

Og her skriver Marius ut fra erfaring. For hjemme på Skaugum har nemlig kronprinsfamilien selv en Tesla i garasjen.

Og da Elon Musk besøkte Norge i 2014, var Mette-Marit og Haakon (44) blant de få gjestene som spiste middag med ham på The Thief i Oslo.

Omtalt som prins

Marius har rett og slett fått drømmejobben i en alder av 21 år. Til tross for at han ikke har prinsetittel, og at kronprinsparet ved flere anledninger har tatt til orde for at han ikke er en offentlig person, kan det virke som om tiltaleformen er annerledes i utlandet.

I en sekssiders artikkel fra BRIT Awards-nachspielet i magasinet, omtales Mette-Marits førstefødte flere ganger som «prins». Allerede på første side står det «Norwegian Prince Marius Borg Høiby».

FIKK PRINSETITTEL: Marius Borg Høiby ble i selskap av kjendiser som Tallia Storm og Pixie Lott omtalt som prins av magasinet han nå selv er redaktør i. Foto: Faksimile
FIKK PRINSETITTEL: Marius Borg Høiby ble i selskap av kjendiser som Tallia Storm og Pixie Lott omtalt som prins av magasinet han nå selv er redaktør i. Foto: Faksimile Vis mer

Også på bladets nettsider har Marius fått kongelig tittel. Her omtales han som «Prince Marius Borg Høiby».

Se og Hør var forrige uke i kontakt med Tempus Magazine i London. Vi spurte om hvorfor Marius tituleres med «prins» på trykk i både bladet – og på magasinets nettside.

- Jeg kan bekrefte at Marius arbeider hos oss, men vi kommer ikke til å gi noen kommentarer for fremtiden, sa Rachel Ingram, redaktør i Tempus Media Limited til Se og Hør.

Slottet ønsker ikke å kommentere saken overfor Se og Hør.

Les mer om saken i ukens utgave av Se og Hør!

Romantisk

Marius Borg Høiby er virkelig i vinden om dagen. Det var i påsken at Se og Hør kunne avsløre at 21-åringen hadde funnet kjærligheten med den norske modellen Juliane Snekkestad (22).

Hun har tidligere posert på bilder som har vært publisert på nettsidene til både amerikanske og argentinske Playboy, og er derfor omtalt som Playboy-modell. Mens den amerikanske utgaven har slettet sine bilder, ligger bildene fortsatt ute på de argentinske nettsidene.

Bruken av tittelen «Playboy-modell» har flere reagert på, blant andre modellmamma Eivor Øvrebø - i en artikkel i VG.

- At bildene nå i ettertid er fjernet, endrer ikke at det var korrekt å kalle henne «Playboy-modell», uttalte sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, til avisen.

🖤

Et innlegg delt av Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

22-åringen og Marius har i lengre tid vært nære venner, men kjærligheten ble etter hvert så sterk at de to bestemte seg for å ta forholdet et steg videre og bli samboere i London - hvor Juliane jobber som modell.

Juliane Snekkestad er opprinnelig fra Tønsberg, og er også en bekjent av Linn Helena Nilsen, Marius Borg Høibys ekskjæreste.

Paret har så langt holdt en lav profil og ikke lagt ut bilder av seg selv sammen på sosiale medier etter at de ble samboere. På sin populære Instagram-profil la hun derimot på nyåret ut flere bilder fra innsiden av kronprinsfamiliens bolig på Skaugum.

Bildene lå på hennes åpne Instagram-konto, der hun har rundt 53 000 følgere. Etter at Se og Hør omtalte saken i påsken, er bildene fra Skaugum nå fjernet.

Oppstyr

Det var under Marius' USA-opphold at det første bildet av de to sammen ble tatt. På selveste kvinnedagen 8. mars i fjor, la Juliane ut et bilde fra Los Angeles av seg selv og Marius, i en av hans egendesignede skinnjakker, på sin Instagram-profil.

👅🦄

Et innlegg delt av Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad)

Det er liten tvil om at forholdet mellom Marius og Juliane er seriøst. Se og Hør har blant annet avslørt at de to feiret romjulen sammen med kronprinsparet på hytta i Uvdal.

Til tross for sin unge alder har Juliane blitt en ettertraktet modell, og er blant jentene i stallen til det britiske modellbyrået Nevs Models.

Etter Se og Hørs oppslag om Marius og Juliane, har det vært stor interesse rundt det nyforelskede paret - både i norske og utenlandske medier.

I etterkant av avsløringen gikk kongehuset hardt ut mot Se og Hør i en pressemelding.

Sjefredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, forsvarte oppslaget med at saken har offentlig interesse - blant annet fordi Marius er en del av Norges mest offentlige familie. Hoffet innrømmet for øvrig overfor Dagbladet å ha dekket utgifter for kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn.

Forrige uke brøt kronprins Haakon (44) tausheten om saken, da han i et intervju med NRK snakket om bråket rundt Marius og modellkjæresten for første gang.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

- Situasjonen var at en ung jente, i begynnelsen av 20-årene, fikk en forside som ikke representerte hvem hun er på en særlig god måte, sa kronprinsen, som møtte NRK i forbindelse med et besøk på Lundhs steinbrudd i Tvedalen i Larvik.

- Da hadde vi ett valg, skulle vi la henne stå helt alene i den situasjonen, eller skulle vi gå ut og si noe. Da valgte vi å støtte henne. Det var det denne saken handlet om for oss.

Kronprinsen fortalte samtidig at kongefamilien neppe kommer til å klage inn Se og Hørs sak for PFU (Pressens Faglige Utvalg), selv om de heller ikke ville utelukke det.

LES OGSÅ: - Kanskje jeg forelsker meg i en dame

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer