Hertuginne Meghan:

Omtales som «den vanskelige hertuginnen»

For andre gang på kort tid mister Meghan en ansatt.

I HARDT VÆR: Meghan har fått rykte på seg for å være vanskelig å jobbe med etter at to av hennes nærmeste ansatte har sagt opp jobben. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Meghan har fått rykte på seg for å være vanskelig å jobbe med etter at to av hennes nærmeste ansatte har sagt opp jobben. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For syv måneder siden giftet den tidligere skuespilleren Meghan Markle (37), som hun het den gang, seg inn i den britiske kongefamilien, og fikk med det tittelen som hertuginnen av Sussex.

Fra utsiden ser det ut til at hun har funnet seg godt til rette i sin nye rolle, men angivelig er ikke alt fryd og gammen i Meghans innerste sirkel.

37-åringen har gjennomført en rekke suksessfulle kongelige oppdrag, og i september imponerte hun mange da hun involverte seg i utgivelsen av kokeboken «Together: Our Community Cookbook». Likevel er det ofte saker av den mindre positive sorten som når ut til mediene.

Nå er det nemlig mye snakk om at Meghan skal være vanskelig å jobbe med, og ifølge Express går hun under kallenavnet «Dutchess Difficult», som på norsk kan oversettes til «den vanskelige hertuginnen».

At to av Meghans nærmeste ansatte har sagt opp stillingene sine, har ikke hjulpet på hertuginnens nåværende rykte.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Trakk seg fra jobben

Det var i midten av november det ble kjent at hertuginnens personlige assistent, Melissa Touabti, brått hadde trukket seg fra jobben. Hun hadde da i seks måneder håndtert Meghans timeplan, og hadde en sentral rolle i planleggingen før prinsebryllupet i mai.

Avgjørelsen skal ha sendt sjokkbølger gjennom det britiske kongehuset, og mange stilte spørsmål rundt hvorfor hun valgte å forlate en så prestisjefylt stilling etter såpass kort tid.

Ifølge E! News kunne en innsidekilde fortelle til Daily Mail at Melissa var svært talentfull, og at hun ville bli savnet av alle. Ikke lenge etter ble det derimot snakk om at Melissa og hertuginnen hadde hatt et vanskelig forhold, og at assistenten ved flere anledninger hadde endt opp i tårer.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Slutter etter 17 år

Bare noen uker senere er det nå blitt kjent at Meghan mister nok en ansatt. Samantha Cohen, som har jobbet for kongefamilien i 17 år, skal ifølge Express ikke ha forlenget kontrakten sin, til tross for at både Meghan og Harry (34) hadde et ønske om at hun ble værende.

Samantha jobbet tidligere på Buckingham Palace, og har blant annet jobbet som personlig assistent for dronning Elizabeth (92). Tidligere i år trådte hun inn i en midlertidig stilling hos hertugparet, og hun har blant annet hjulpet Meghan med overgangen til livet som kongelig.

Samantha er i kongelige sirkler kjent som en dame med bein i nesa, noe som skal ha bidratt til spekulasjonene om at hun har sklidd ut med Meghan.

Hun blir værende til våren, og forlater stillingen først etter at Meghan og Harrys kommende barn er født.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Ville velge sin egen tiara

I tillegg til å miste to av sine nærmeste ansatte, har det i en rekke internasjonale medier blitt skrevet om ulike krav Meghan hadde i forkant av bryllupet i mai - noe som bidrar til å styrke ryktene om at hun er vanskelig å jobbe med.

KRAVSTOR: Meghan skal ha hatt en rekke krav i forkant av bryllupsdagen i mai. Foto: NTB Scanpix
KRAVSTOR: Meghan skal ha hatt en rekke krav i forkant av bryllupsdagen i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet fikk prins Harry angivelig en skjennepreken fra dronning Elizabeth da Meghan forventet at hun fikk velge selv hvilken tiara hun skulle ha på seg på bryllupsdagen.

- Hun får den tiaraen jeg gir henne, skal dronningen ha sagt, ifølge E! News.

Nettstedet skriver også at Meghan krevde at kapellet i Windsor ble sprayet med luftrenser før gjestene ankom, da hun fant lukten av det over 500 år gamle kapellet skjemmende.

UENIGHET: Dronning Elizabeth skal ikke ha blitt fornøyd da hun hørte at Meghan ønsket å velge sin egen tiara til bryllupet. Foto: NTB Scanpix
UENIGHET: Dronning Elizabeth skal ikke ha blitt fornøyd da hun hørte at Meghan ønsket å velge sin egen tiara til bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kate i samme situasjon

Meghan har høstet mye kritkk etter at det ble kjent at to av hennes nærmeste ansatte slutter i jobben med kort mellomrom, men det kan se ut til at mange har glemt at mye av det samme også skjedde med hertuginne Kate (36).

Naturlig nok er ikke overgangen til et kongelig liv lett, og i en dokumentar fra 2016 kom det frem at både Kates hushjelp og gartner sluttet i jobben fordi de ikke taklet at Kate ville gjøre mye av deres jobb selv, ifølge Mirror.

I dokumentaren kommer det frem at oppsigelsene var kontroversielle, da både hushjelpen og gartneren - i likhet med Samantha Cohen - hadde jobbet for dronningen tidligere.

- Det gikk rykter om at Kate gjorde mye av jobben deres selv, og det likte ikke de ansatte, sa kongehusekspert Ashley Pearson i dokumentaren.

LES OGSÅ: - Bryter enda en juletradisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer