Maud Angelica Behn:

Om støtten fra Märtha: - Er det som hjelper

Maud Angelica Behn åpner seg i et lengre intervju, der hun blant annet forteller om det gode forholdet til foreldrene sine.

STØTTE: Maud Angelica Behn har mottatt mye støtte etter at hun mistet faren, Ari Behn. Spesielt mye støtte har hun fått fra mamma. Her avbildet sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB
STØTTE: Maud Angelica Behn har mottatt mye støtte etter at hun mistet faren, Ari Behn. Spesielt mye støtte har hun fått fra mamma. Her avbildet sammen i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Det har snart gått et år siden Maud Angelica Behn (17) mistet pappaen sin på tragisk vis. Ari Behn tok nemlig sitt eget liv 1. juledag i fjor - 47 år gammel.

I tiden etter har den 17 år gamle datteren kjempet for mer åpenhet rundt mental helse, og hun har i løpet av året som har gått blitt tildelt en rekke priser for nettopp dette.

For sin åpenhet rundt psykiske lidelser og selvmord ble hun blant annet kåret til «Årets modigste kvinne» av magasinet Tara, samt tildelt Akuttpsykiatriprisen for 2020.

I et nytt intervju med VG Helg forteller 17-åringen nå blant annet om det gode forholdet til foreldrene, og hva hun tror fremtiden vil bringe.

KAN REDDE LIV: Maud Angelica Behns tale fra faren Ari Behns begravelse ble hyllet. Nå snakker hun igjen om selvmord - denne gangen i en kampanje for Helse Vest. Video: Helse Vest Vis mer

Mye støtte

- Jeg husker så vidt siste gang jeg så deg. Det siste jeg sa til deg var sannsynligvis at jeg elsket deg. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne ha sagt hadet til deg, eller gitt deg tegningen min.

Slik lød deler av Maud Angelicas tale under Aris bisettelse, der hun rørte en hel nasjon med de vakre ordene sine.

Den prisvinnende talen beskriver hun overfor VG Helg som svært krevende å gjennomføre. At hun har fått mye støtte i ettertid er det liten tvil om. Spesielt mye støtte får hun fra moren sin, prinsesse Märtha Louise (49).

- Jeg snakker med moren min og andre mennesker i livet mitt, og det er virkelig det som hjelper aller mest. De trenger ikke engang å si noe fint, men at de lytter og forstår og aksepterer meg, det er virkelig det som hjelper mest når jeg har det vanskelig, forteller hun til avisen.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Han ble alltid skikkelig stolt

At prinsessen har hatt mye å si for 17-åringen er helt tydelig. Moren deler stadig oppdateringer og hyllester til døtrene sine på sosiale medier, og det er lett å se at familien har et tett forhold.

Derfor er det kanskje ikke så rart at datteren har arvet noe av morens personlighet. Til VG Helg forteller hun nemlig at empati og det å være kjærlig er ting hun har lært av moren, og legger til at hun ser veldig opp til moren sin. Hun har imidlertid også arvet en hel del fra Ari.

- Han ble alltid skikkelig stolt og glad av de minste tingene, og det føler jeg at jeg også blir. Jeg blir overbegeistret av de minste ting, og jeg har veldig lyst til å vise folk jeg er glad i, hvor mye jeg setter pris på dem. Jeg er en veldig kjærlig person, forteller hun.

En annen ting hun helt tydelig har arvet fra faren sin, er kjærligheten for kunst. Til avisen forklarer hun at hun foreløpig ikke vet hva hun vil jobbe med i fremtiden, men det kan virke som at hun vil gå i farens fotspor rent karrieremessig - nemlig innenfor kunst.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

- Ikke en kjedelig jobb

Også Leah Isadora (15), Märtha Louise og Aris mellomste datter, har tatt steget mer og mer inn i offentlighetens lys den siste tiden. Denne høsten gjorde hun nemlig sitt første intervju med norsk presse, da hun åpnet seg i et intervju med «God morgen Norge».

Også hun, i likhet med storesøster, har en viss formening om hva hun ønsker å bli når hun blir stor. I intervjuet snakket hun nemlig om sin store lidenskap for sminke.

I fremtiden ønsker 15-åringen å jobbe innen nettopp dette feltet.

- Jeg har ikke lyst til å ha en kjedelig jobb, for å si det sånn. Ikke noe kontorjobb, sa hun i programmet, ifølge TV 2.

LES OGSÅ: Märthas rørende hyllest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer