Kronprins Frederik:

Om skandalen: - Litt trøbbel

Ekspert mener skandalen har satt et tydelig preg i kongefamilien.

MEDIESTORM: Kronprins Frederik har de siste ukene stått i en mediestorm uten like. Her er han avbildet med kona kronprinsesse Mary forrige måned. Foto: Jesper Sunensen
MEDIESTORM: Kronprins Frederik har de siste ukene stått i en mediestorm uten like. Her er han avbildet med kona kronprinsesse Mary forrige måned. Foto: Jesper Sunensen Vis mer
Publisert

De siste ukene har det stormet rundt kronprins Frederik (55), etter at det spanske ukebladet Lecturas publiserte et bilde av det som angivelig skal ha vært kronprinsen, sammen med den tidligere modellen Genoveva Casanova (46).

Bildene skal ha blitt tatt i forbindelse med et «hemmelig» besøk hos Casanova i Madrid. I tillegg hevdet bladet at kronprinsen overnattet hos 46-åringen.

Kommunikasjonsekspert Anna Thygesen medgir overfor den danske avisen BT at hun tror mediestormen har ført til en holdningsendring i befolkningen.

For å forklare situasjonen deler hun det opp i to ulike kontoer, som kan innebære enten noe bra eller dårlig for kongefamilien.

Kongehusekspert Caroline Vagle om kronprins Frederik sine utroskapsrykter. Reporter: Caroline Vagle. Video: NTB Vis mer

- Jeg snakker ofte om disse to kontoene – «goodwill»-kontoen og «badwill»-kontoen. Etter prins Christians bursdag kunne det ikke bli mer folkelig, alt var bra. Selv de sinte republikanerne kunne ikke si noe. Det gikk rett inn på «goodwill»-kontoen.

- Så kommer denne saken som gir litt trøbbel, selv om det ikke nødvendigvis har skjedd noe. Det er det som får oppmerksomhet, og det er flere kritiske spørsmål enn det pleier, fortsetter hun.

Videre påpeker Thygesen at hun ikke tror at det vil skape flere problemer for kongehuset - så lenge det ikke kommer ut nye detaljer rundt den mye omtalte skandalen.

Dette har kronprins Frederik aldri gjort før. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør/Nora Skavhaug. Foto: NTB, Instagram/@detdanskekongehus. Vis mer

- Det handler om å fylle kalenderen med mange spennende ting, slik at spørsmålene fra mediene blir irriterende og kjedelige å høre på. De som synes synd på dem og lager vitser (på sosiale medier, journ.anm.), blir ignorert. Og så må de håpe at det ikke skjer noe nytt. Selv den minste tingen kan jo være nytt nå.

LES OGSÅ: Forlater Danmark