Märtha Louise og Durek Verrett forlovet:

Om ringen: - Ikke billig

Eksperter mener forlovelsesringen er i flere hundre tusen kroners-klassen.

FORLOVET: Märtha Louise og Durek Verrett delte tirsdag at de skal gifte seg. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
FORLOVET: Märtha Louise og Durek Verrett delte tirsdag at de skal gifte seg. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kunngjorde prinsesse Märtha Louise (50) og Durek Verrett (47) at de har forlovet seg. Det gjorde de blant annet ved å poste et bilde hvor man ser en stor, glitrende ring på fingeren.

- Den har en veldig old school, vintage-look. Den er ikke veldig norsk, men veldig amerikansk i stilen, sier gemmolog og daglig leder ved Bugge & Authen gullsmedbutikk i Fredrikstad, Remy Bugge, til Børsen.

KJENDISFEST: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er forlovet. Disse kjendisene forventer vi i bryllupet. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Utradisjonell

Han forklarer at edelsteinen i bildet ser grønn ut, og at det med høy sannsynlighet er en smaragd.

- Det er enorm prisforskjell på smaragder. Ved første øyekast ser den ut til å være lys, men det kan også ha noe med kvaliteten på bildet og sollys å gjøre. Det er helt sikkert diamanter rundt, og de er ganske store til å være sidesteiner. Jeg tipper de er rundt 2-4 karat. Prismessig kan vi være alle steder fra 100 000 til en million, sier han.

Med stort forbehold mener han at prinsessens forlovelsesring ligger i prisklassen 300-500 000 kroner.

UTRADISJONELL: Ekspertene mener ringen er veldig unorsk, men at den passer Märtha perfekt. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
UTRADISJONELL: Ekspertene mener ringen er veldig unorsk, men at den passer Märtha perfekt. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB Vis mer

- Hver smaragd er unik, og derfor er prisene så varierende. Det som er typisk for søramerikanske smaragder, gjerne fra Colombia, er at den har en litt lysere farge. Det betyr at de er veldig rene, som er positivt, men ideelt sett skal smaragden ha en litt mørkere farge. Er den for mørk, blir den billigere, så det er liten «sweetspot» der, forklarer edelsten-eksperten.

Han mener ringen passer perfekt til prinsessen, som jo er glad i det utradisjonelle.

- Jeg liker at man har en ring med litt størrelse på, men jeg er jo ikke spesielt objektiv. Personlig foretrekker jeg nok litt mer stramme, skandinaviske linjer. Det er ofte rent og enkelt, og dette er jo nesten det motsatte. Det er litt maksimalistisk, noe jeg synes er kjempekult. Vi trenger at noen kommer med ny inspirasjon til det norske markedet, og dette er veldig utypisk, sier Bugge.

VIL IKKE: I denne ukens episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

- Ikke billig

Også gemmolog Hallvard Sagøy i David-Andersen mener det er en smaragd som er hovedattraksjonen i forlovelsesringen. Han understreker at det er umulig å fastslå en pris basert på bildet som er publisert.

- Smaragd er en av de tre store, flotte edelsteinene som finnes. Det er vanskelig å se kvaliteten ut fra bildet, og alt handler om fargen på en smaragd. Men for å si det sånn, det er ikke en billig ring. Det er heller ikke blant de dyreste, sier han.

Sagøy slår fast at den koster mer enn 100 000 kroner, men synes det er vanskelig å gi noen omtrentlig pris.

- Over 100 000 kroner kan det være uendelig dyrt, på en måte. Det spørs på kvaliteten på steinen. Det er veldig spesielt design, og en veldig amerikanisert, eventyrlig ring, synes jeg. Det er litt detaljer på den, så det er nok en ring med mening, som vi vet Märtha liker. Jeg synes den er designmessig spennende, men personlig ville jeg foretrukket noe mer tradisjonelt, ettersom den skal brukes hver dag. Det er gøy å se at folk tenker annerledes, sier han.

LES OGSÅ: Nå er de forlovet!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer