Prinsesse Ingrid Alexandra

Om prinsessen: - Ganske uakseptabelt

Eksperten er klar i sin tale etter kaoset som etterfulgte prinsessens festivalbesøk.

SÆRBEHANDLING?: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus ble først nektet adgang på et område på Stavernfestivalen på grunn av aldersgrense og spritservering. Likevel sørget livvaktene for at de kom seg inn. Nå stiller presseekspert Gunnar Brodahl-Johansen seg kritisk til avgjørelsen. Foto: Lise Åserud / NTB
SÆRBEHANDLING?: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus ble først nektet adgang på et område på Stavernfestivalen på grunn av aldersgrense og spritservering. Likevel sørget livvaktene for at de kom seg inn. Nå stiller presseekspert Gunnar Brodahl-Johansen seg kritisk til avgjørelsen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andre helga i juli var det duket for den populære Stavernfestivalen. For anledningen hadde tronarving prinsesse Ingrid (19) Alexandra og lillebror prins Sverre Magnus (17) tatt seg turen.

De ankom sammen med foreldrene, kronprins Haakon (50) og kronprinsesse Mette-Marit (50), som også var klare for å hygge seg.

Festivalbesøket gikk imidlertid ikke helt etter planen. Tirsdag skrev Se og Hør at prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus ble stoppet i døra og nektet adgang inn på området hvor det var spritservering.

Årsaken var at verken hun eller lillebror var gamle nok for aldersgrensen på området. Se og Hør fikk dette bekreftet av PST, som også kunne dele at kronprinsfamiliens livvakter likevel sørget for at kronprinsbarna fikk komme inn av det de omtaler som sikkerhetshensyn.

- Ganske uakseptabelt

Til tross for at kronprinsbarna slapp inn på festivalområdet, er det derimot ingen selvfølge at dette kan skje hvem som helst, ettersom «vanlige folk» må følge strenge regler.

Presseekspert Gunnar Bodahl-Johansen stiller seg kritisk til at Ingrid Alexandra og Sverre Magnus angivelig ble prioritert foran reglene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer