Prinsesse Ingrid Alexandra:

Om prinsessen: - En trivelig person

Prinsesse Ingrid Alexandra har møtt de tre statsmaktene.

LO SAMMEN: Jonas Gahr Støre fikk spørsmål om han og Prinsesse Ingrid Alexandra lo sammen da hun besøkte de tre statsmakter i forbindelse med myndighetsdagen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag fyller prinsesse Ingrid Alexandra 18 år, men allerede dagen før myndighetsdagen har prinsessens fødselsdag blitt tydelig markert.

Torsdag formiddag har hun nemlig hatt et fullstappet program med besøk til de tre statsmaktene. Siste stopp var på Statsministerens kontor, hvor det blant annet var duket for lunsj med Jonas Gahr Støre.

I etterkant av besøket møtte Støre pressen, hvor han fortalte om besøket av tronarvingen.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag deler kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

- Det har vært en fornøyelse å ha besøk av prinsesse Ingrid Alexandra og å få kunne gratulere henne med morgendagen, sier han, og fortsetter:

- På Statsministerens kontor er det en åpen stemning, og vi tok imot en prinsesse som var interessert, som hadde mange spørsmål, som det var spennende å prate med.

Lang lunsj

Videre kunne Støre røpe at de fortalte tronarvingen om arbeidet i regjeringen, statsministerens jobb og hvordan arbeidet organiseres.

- Vi har spist lunsj og den tok tid fordi det var det mye å snakke om, mange spørsmål. Prinsessen har vært hos Høyesterett, Stortinget og her, og hun har nok fått mange inntrykk tror jeg, fortsetter han.

STORSLÅTT BESØK: Prinsesse Ingrid Alexandra besøker i dag Stortinget, Høyesterett og Statsministerens kontor i forbindelse men sin 18-årsdag fredag 21.01. Video: Celina Morken / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen. Vis mer

Han beskriver videre Ingrid Alexandra som en flott prinsesse som det var hyggelig å møte og spennende å lytte til.

- Vi har hatt en fin stund med henne her.

- Lett å være med

Støre ble også spurt om hvilken måte prinsessen er et forbilde for dagens ungdom, hvorpå han svarte at hun «er dagens ungdom».

- Hun er akkurat den hun er. Tar del i skoleliv, skolerevy og det som skjer i det sosiale livet. Det har hun fått lov til å gjøre og det er viktig. Hun er en trivelig person å være med. Jeg tror hun vet godt hva som ligger foran henne, men hun er veldig til stede i det å være 18 år.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Støre kunne også fortelle at de lo sammen under lunsjen.

- Ja, hun er som resten av familien, lett å være sammen med og lett å snakke med.

Støre håper tronarvingen får mulighet til å ta sine egne valg.

- Det å fylle 18 og være tronarving er en viktig og formell begivenhet. Hun tar det på en naturlig måte og har kunnskaper om hvordan det norske samfunnet fungerer, fortsatte han.

LES OGSÅ: Gjør som mamma - se den lille detaljen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer