Kronprins Haakon:

Om Mette-Marit: - Påvirker henne

Uttaler seg om konas sykdom.

FYLKESTUR: I anledning fylkesturen til Vestland ga kronprins Haakon et sjeldent intervju.Foto: Terje Pedersen / NTB
FYLKESTUR: I anledning fylkesturen til Vestland ga kronprins Haakon et sjeldent intervju.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon (50) var nylig på en tredagers fylkestur til Vestland, og på slep fulgte den tyske avisen Bild.

Overfor avisen deler kronprinsen om kronprinsesse Mette-Marits (50) sykdom, situasjonen i Europa og hans arvtaker, prinsesse Ingrid Alexandra (19).

- Kan fortsatt gjøre mye

Opprinnelig skulle kronprinsesse Mette-Marit være med på turen, men i september meldte Kongehuset at hun var blitt sykmeldt.

Kongehuset opplyste videre om at kronprinsessen har sykdommen lungefibrose, «som i perioder begrenser utøvelsen av hennes offisielle program».

- Dessverre ble hun sykmeldt av legene. Forhåpentligvis er hun snart på bena igjen. Hun har kronisk lungesykdom. Selvfølgelig påvirker dette henne. Men hun har også gode dager og kan fortsatt gjøre mye, forklarer kronprinsen til Bild.

Dermed vil kronprinsen besøke Hamburg og München alene i starten av november, men kronprinsesse Mette-Marit vil delta sammen med ektemannen i Berlin.

Det gleder de seg til, forteller kronprinsen.

- Tysk øl er veldig godt. Men mest av alt gleder jeg meg til å møte folk. Samspill med hyggelige mennesker er grunnlaget for vennskapet mellom Tyskland og Norge. Situasjonen i Europa er svært alvorlig akkurat nå. Det er krig midt i Europa, i Ukraina. Det er derfor desto viktigere at vi holder sammen. Dette er også en veldig viktig del av turen vår til Tyskland, forklarer han.

Søndag 3. september ble kongeparets yngste barnebarn Emma Tallulah Behn konfirmert. Reporter: Caroline Vagle. Video: Shad Madian. Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

- Veldig bra

Overfor Bild reflekterer også kronprins Haakon rundt dagens monarkier rundt om i Europa.

Prinsesse Ingrid Alexandra får nemlig dronningkollegaer i både Belgia, Nederland, Sverige og Spania i framtiden.

Dette er til stor kontrast fra tidligere, da det i århundrer alltid var førstefødte sønn som overtok tronen.

KONGELIG: Isabelle Berrys nakenstunt foran Windsor Castle fikk både engelsk politi og tabloidpresse i gang. Vis mer

- Jeg synes det er en helt naturlig utvikling at likestilling også har kommet inn i vårt arbeid, om man kan kalle det arbeid. Jeg synes det er veldig bra at det vil være flere kvinner i kongefamiliene i framtiden, mener kronprinsen.

LES OGSÅ: - Må tåle kritikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer