Kong Harald:

Om Ari Behn: - Det tar litt tid

Kongeparet er på statsbesøk i Jordan.

STATSBESØK: Kong Harald avbildet utenfor Astor Ballroom på St Regis Hotel i Amman Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STATSBESØK: Kong Harald avbildet utenfor Astor Ballroom på St Regis Hotel i Amman Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (83) og dronning Sonja (82) er i disse dager på statsbesøk i Jordan. Dette er kongeparets første utenlandsoppdrag etter at deres tidligere svigersønn, Ari Behn, gikk bort første juledag i fjor.

Etter å ha sett Petra, tok kongeparet seg tid til å snakke med det oppmøtte pressekorpset.

I JORDAN: Kongeparet er for tiden i Jordan på statsbesøk. Etter å ha sett Petra, svarte de på spørsmål fra pressen. Da uttalte de blant annet seg om Ari Behns bortgang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
I JORDAN: Kongeparet er for tiden i Jordan på statsbesøk. Etter å ha sett Petra, svarte de på spørsmål fra pressen. Da uttalte de blant annet seg om Ari Behns bortgang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Vil ta tid

De svarte blant annet på spørsmål om det diplomatiske forholdet mellom Jordan og Norge, corona-viruset og hva de har opplevd under besøket.

Det er derimot ikke til å stikke under stol at de siste månedene har vært alt annet enn muntre for kongefamilien, og kongen kunne fortelle at de fortsatt er svært preget av Ari Behns plutselige bortgang.

- Det tar litt tid, ikke litt heller. Vi har tre barnebarn som har mistet faren sin, så det vil ta sin tid. Det verste begynner å gi seg, sa kong Harald til det oppmøtte pressekorpset, og dronningen la til:

- Normalisere seg litt.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Kongefamilien i sorg

Det var som nevnt første juledag i fjor at nyheten om at Ari Behn hadde gått bort, ble kjent for offentligheten.

Han hadde gått bort samme dag, og familien formidlet at han hadde tatt sitt eget liv. Hele Norge var i sorg, inkludert hans tidligere svigerfamilie.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

- Det er med stor sorg dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, sa kongen i en uttalelse.

Videre i uttalelsen sto det at kongeparet sørger over sine barnebarn, som har mistet sin kjære pappa - og at de har dyp medfølelse for hans foreldre og søsken, som har mistet sin kjære sønn og bror.

Videre i uttalelsen sto det at kongeparet sørger over sine barnebarn, som har mistet sin kjære pappa - og at de har dyp medfølelse for hans foreldre og søsken, som har mistet sin kjære sønn og bror.

Også i kongens årlige nyttårstale var Ari Behns bortgang et tema.

- Vi er sterkt preget av Ari Behns død denne jula. Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn, sa kongen.

- Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen må leve videre. Fattigere - uten den de var glad i, la han til.

LES OGSÅ: Robbet for millioner etter sleipt innbrudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer