Prins Harry:

- Ødela min mentale helse

Prins Harry åpner opp både privatlivet og forholdet til britisk presse.

ÅPEN: I et nytt intervju forteller prins Harry at britisk presse har vært både giftig og ødeleggende. Her sammen med hertuginne Meghan i 2020. Foto: Doug Peters/ EMPICS/ NTB
ÅPEN: I et nytt intervju forteller prins Harry at britisk presse har vært både giftig og ødeleggende. Her sammen med hertuginne Meghan i 2020. Foto: Doug Peters/ EMPICS/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (36) og hans liv har den siste tiden vært bredt omtalt. Nå har han gjestet «The Late Late Show» med James Corden (42), og der innrømmer han at han trakk seg tilbake fra kongehuset fordi britisk presse ødela hans mentale helse.

Ifølge Sky News mener han at pressen har vært både «giftig» og «ødeleggende» for helsen hans.

Prinsens opptreden skjedde som sagt i forbindelse med James Cordens talkshow, der prinsen deltok på det svært populære innslaget «Carpool Karaoke». Duoen har vært venner i flere år, og for kort tid siden ble prinsen og talkshow-verten observert sammen i Hollywood, der de reiste rundt med en dobbeltdekkerbuss, ifølge People.

Nå er altså intervjuet sluppet, og prinsen åpner seg om både stort og smått.

Åpnet seg

I intervjuet, som fant sted over en kopp britisk te, var prinsen svært ærlig om hvorfor han trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter. Han hevder også at han «ikke trakk seg unna», men at han så seg nødt til å forlate kongehuset på grunn av pressen.

- Jeg gjorde det enhver ektemann og far ville gjort - jeg trenger å få familien min ut derfra, sier han, og fortsetter:

- Vi trakk oss aldri unna ansvaret, og så vidt jeg vet, de beslutningene som blir gjort der, vil jeg aldri trekke meg fra. Jeg vil alltid bidra, livet mitt består av offentlig tjeneste, så hvor enn jeg er i verden vil det være det samme.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Ifølge Sky News forteller han også åpent om familielivet, og avslører blant annet dronning Elizabeths (94) gaver til sønnen, Archie.

- Bestemor (dronningen, journ.anm,) spurte oss hva Archie ønsket seg til jul, og Meghan svarte et vaffeljern. Så da sendte hun et vaffeljern til Archie.

Den vordende tobarnsfaren innrømmer også at han er en svært stor fan av tv-serien «The Crown», fordi serien «ikke later som det er nyheter».

Første møte med Meghan

I tillegg snakker han ærlig om kona hertuginne Meghan (39). Han innrømmer nemlig at han visste at hun var den rette allerede etter andre møte.

- Det handlet ikke så mye om hvor vi var, men at vi klaffet så bra. Vi var bare veldig komfortable i hverandres selskap. Å date meg, eller noen andre i kongefamilien, er noe helt annet. Alle dater er middager, å se på tv eller å snakke sammen hjemme.

Han legger også til at paret fikk muligheten til å bruke mye tid på å bli kjent med hverandre, uten distraksjoner.

Hertuginnen dukket opp i intervjuet over FaceTime.

Gode venner

Som nevnt har Corden og prins Harry vært venner i flere år. Blant annet var «The Late Late Show»-verten til stede under prinsens storslåtte bryllup med hertuginne Meghan i 2018.

- Det var helt fantastisk. Jeg har kjent prins Harry i omtrent syv år nå og det var herlig, fortalte han i en episode av programmet sitt etter bryllupet, og fortsatte:

GJESTER: James Corden og kona Julia Carey var blant de mange kjendisgjestene i prins Harry og hertuginne Meghans bryllup. Foto: REX/ NTB
GJESTER: James Corden og kona Julia Carey var blant de mange kjendisgjestene i prins Harry og hertuginne Meghans bryllup. Foto: REX/ NTB Vis mer

- Det var en av de vakreste seremoniene jeg har vært i. Det var nydelig, det var en hel affære: det var lykkelig, det var gledelig og det var oppløftende.

Prins Harry og hertuginne Meghan ble rette ektefolk i en vielse i St. Georges kapell på Windsor slott i London lørdag 19. mai for snart tre år siden.

LES OGSÅ: - Han reddet henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer