Kong Harald:

Nyttårstalen ikke avklart

- Planlegges for ulike alternativer.

INNLAGT: Mandag formiddag kom beskjeden om at kong Harald er innlagt på Rikshospitalet. Foto: Lise Åserud / NTB
INNLAGT: Mandag formiddag kom beskjeden om at kong Harald er innlagt på Rikshospitalet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke avklart om kong Harald (85) vil holde årets nyttårstale. Det melder NRK.

- Det besluttes ikke før nærmere nyttårsaften hvem som i år avholder nyttårstalen, sier Guri Varpe, kommunikasjonssjef på Slottet, overfor statskanalen.

ELEKTRISK STEMNING: Kong Harald fikk salen til å le under slottsmiddagen for stortingsrepresentantene. Video: NRK Vis mer

- Vi pleier ikke å dele detaljer rundt talen før nyttårsaften, og det planlegges for ulike alternativer, legger hun videre til.

Tidligere i dag ble det kjent at kong Harald er innlagt på Rikshospitalet, etter å ha fått påvist en infeksjon som må behandles med intravenøs antibiotika.

Ifølge Se og Hørs reportere på stedet, forlot trolig kronprinsen sykehuset rundt 11.30. Hvorvidt flere familiemedlemmer var, eller hadde vært på plass, var ikke bekreftet, men:

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

- Drøye to timer etter at meldingen kom fra kongehuset, forlot to biler med livvakter foran og en person i baksetet Rikshospitalet. Vinduene var sotet, men jeg er ganske sikker på at jeg så familiemedlemmer av kongen. Det er i så fall helt slik det pleier å være. Både dronningen og kronprinsen har vært kjapt på besøk tidligere når kongen har vært innlagt. Også andre familiemedlemmer pleier å komme på besøk, kunne Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortelle.

Kongens tilstand er stabil, opplyste kongehuset mandag formiddag.

Steppet inn

Kong Harald skulle etter planen holde statsråd tirsdag. Kronprins Haakon (49) fungerer som regent når kongen er for syk for sine konstitusjonelle oppgaver.

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnet 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Kongen var sist å se på jobb under den offisielle åpningen av Follobanen forrige uke. Sammen med kronprinsen kjørte han tog til Ski stasjon.

Kongen var senest sykmeldt 25. november. Det var grunnet en forkjølelse. I august var han innlagt på Rikshospitalet, den gang for utredning av feber.

At kongen legges inn på Rikshospitalet kan høres mer dramatisk ut enn det trenger å være. Det er nemlig ved Rikshospitalet at kongen har sin egen livlege, overlege Bjørn Bendz ved Kardiologisk avdeling.

- Når kongen er inne for stort og smått er han på Rikshospitalet, fortalte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mandag.

KRITISERES: Under dronning Sonjas tale til barnebarnet Ingrid Alexandra i prinsessens 18-årsdag, sa hun noe som fikk forfatter Maria Kjos Fonn til å reagere. Bilder fra NRK Vis mer

- Det her har skjedd før. Han er 85, snart 86, så er det er ikke uvanlig at man har en del helseutfordringer. I det norske kongehuset er de veldig åpne om helsen. Det kan virke veldig dramatisk hver gang det kommer en melding om at han er innlagt på sykehuset, men det trenger det ikke å være, la hun videre til.

LES OGSÅ: Tok til tårene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer