Hertuginne Meghan og prins Harry:

Nytt stikk: - Ikke god timing

Stjeler hertugparet oppmerksomheten fra familien?

STJELER OPPMERKSOMHET?: Siste rest av hertuginne Meghan og prins Harrys dokuserie faller på en svært spesiell dato. Foto: Shutterstock Editorial / NTB
STJELER OPPMERKSOMHET?: Siste rest av hertuginne Meghan og prins Harrys dokuserie faller på en svært spesiell dato. Foto: Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag droppet desembers hittil største kongelige bombe, da prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) slapp første bunke med episoder i dokuserien «Harry & Meghan».

Den har hittil mildt sagt skapt overskrifter, og vekket sterke reaksjoner, til tross for at det bare er tre av seks episoder som hittil har kommet.

Dermed er det også skyhøye forventninger til de resterende episodene.

Nå omtaler i tillegg Hello! en liten detalj som kanskje overrasker noen.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Datostikk

At prinsen og hans kone har stått midt i stormens øye i noen år, er langt fra noen hemmelighet.

Det ble heller ikke roligere da de mandag denne uken slapp trailer til den nye serien - på samme dag som prins William (40) og prinsesse Kate (40) var på USA-besøk.

Paret ble da anklaget for å stjele prinseparets oppmerksomhet, og flere reagerte sterkt på at Harry og Meghan - som har uttalt at de ønsker å være utenfor rampelyset - til stadighet forsøker å stjele fokuset fra Kate og William.

TRAILER: Den mye omtalte «Harry & Meghan»-dokumentaren hadde premiere på Netflix 8. desember. Vis mer

Nå gjør de det tilsynelatende igjen.

Dagen bunke med episoder slippes, 15. desember, er nemlig samme dag som prinsesse Kate er vertinne for en julekonsert i Westminster Abbey. Der vil også resten av kongefamilien være til stede.

Dette er andre gang Kate er vertinne for julekonserten, som i år også skal inneholde en hyllest til den avdøde dronningen.

- En negativ vri

Om det er tilfeldig eller ei, vites ikke, men dette er langt fra første gang kongefamilien er i strid om valg av datoer.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle har tidligere uttalt at det mest sannsynlig handler om tilfeldigheter når kongefamilien velger datoer for ulike gjøremål - grunnet et hektisk skjema. Men:

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

- Jeg må ærlig innrømme at uansett hvilken dag de hadde lagt det til, ville britiske medier funnet en negativ vri på det, sier hun, og legger til:

- Når det er sagt finnes det kanskje ingen god timing på en dokumentar som dette? Den slår uansett hardt alle dager.

Skjedd før

I september ble kong Charles (73) utnevnt til ny konge, da hans mor, dronning Elizabeth, gikk bort. Kroningen skjer imidlertid ikke før neste år, 6. mai.

Da datoen ble kjent, var det flere som uttrykte at dagen var et nokså spesielt valg, ifølge blant andre Independent og Buzzfeed.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da hertuginne Meghan skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Grunnen: prins Harrys sønn, Archie (3), fyller nemlig år 6. mai.

Valget av nettopp den datoen var trolig en tilfeldighet, men flere mente likevel at kongen «stjeler oppmerksomheten fra sitt barnebarn» på bursdagen hans.

LES OGSÅ: Raser mot hertuginnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer