Prins Andrew:

Nytt krav i overgrepssaken

Prins Andrew nekter for alle punktene i anklagene.

PRINSEN NEKTER: Virginia Giuffre hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av prins Andrew da hun var 17 år gammel. Her er de to avbildet i 2001. Foto: NTB
PRINSEN NEKTER: Virginia Giuffre hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av prins Andrew da hun var 17 år gammel. Her er de to avbildet i 2001. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye rettsdokumenter fra New York viser at prins Andrew (61) nekter for å ha forgrepet seg på Virginia Giuffre (38).

Derfor krever han at saken blir tatt opp for en jury, ifølge Sky News.

Tidligere denne måneden, etter en dommers beslutning om å la Giuffres søksmål mot ham fortsette, kunngjorde Buckingham Palace at prins Andrew ville få fjernet sine militære titler og patronasjer, og at han ville kjempe saken som privatperson.

Giuffre sier at hun ble misbrukt av prinsen i avdøde Jeffrey Epsteins hjem i New York, på hans private øy i Karibia, samt i en leilighet i London som tilhører Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell (60). Prins Andrew har hele veien sterkt benektet det hele.

Omstridt avtale

Hovedargumentet til Andrews advokater er at Giuffre i 2009 skrev under på en avtale med Epstein om ikke å saksøke noen som hadde tilknytning til Epstein. For dette fikk Giuffre utbetalt en halv million dollar.

Prins Andrew er ikke nevnt eksplisitt i forliket, men advokatene mener like fullt at dette omfatter ham. Giuffres advokater mener på sin side at forliket med Epstein er irrelevant for det sivile søksmålet mot prins Andrew.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.