Prins Andrew:

Nytt krav i overgrepssaken

Prins Andrew nekter for alle punktene i anklagene.

PRINSEN NEKTER: Virginia Giuffre hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av prins Andrew da hun var 17 år gammel. Her er de to avbildet i 2001. Foto: NTB
PRINSEN NEKTER: Virginia Giuffre hevder å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av prins Andrew da hun var 17 år gammel. Her er de to avbildet i 2001. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye rettsdokumenter fra New York viser at prins Andrew (61) nekter for å ha forgrepet seg på Virginia Giuffre (38).

Derfor krever han at saken blir tatt opp for en jury, ifølge Sky News.

Tidligere denne måneden, etter en dommers beslutning om å la Giuffres søksmål mot ham fortsette, kunngjorde Buckingham Palace at prins Andrew ville få fjernet sine militære titler og patronasjer, og at han ville kjempe saken som privatperson.

Giuffre sier at hun ble misbrukt av prinsen i avdøde Jeffrey Epsteins hjem i New York, på hans private øy i Karibia, samt i en leilighet i London som tilhører Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell (60). Prins Andrew har hele veien sterkt benektet det hele.

NEKTER: Prins Andrew hevder at han ikke kan huske å ha møtt Virginia Giuffre. Giuffre har forklart at hun ble tvunget til å ha sex med Andrew. Video: Newsnight, BBC Vis mer

Omstridt avtale

Hovedargumentet til Andrews advokater er at Giuffre i 2009 skrev under på en avtale med Epstein om ikke å saksøke noen som hadde tilknytning til Epstein. For dette fikk Giuffre utbetalt en halv million dollar.

Prins Andrew er ikke nevnt eksplisitt i forliket, men advokatene mener like fullt at dette omfatter ham. Giuffres advokater mener på sin side at forliket med Epstein er irrelevant for det sivile søksmålet mot prins Andrew.

- Han kunne ikke ha vært en «potensielt saksøkt» i forliket mellom Giuffre og Epstein, både fordi han ikke var underlagt jurisdiksjon i Florida, og fordi saken involverte påstander på føderalt nivå, som han ikke var en del av, har advokat David Boies sagt i en tidligere uttalelse.

- Følte meg skitten

Til tross for at prins Andrew nekter for det hele, forteller Giuffre en annen versjon. I BBC-intervjuet med tittelen «The Prince and the Epstein Scandal», forteller hun sin side av historien fra den kvelden hun skal ha blitt tvunget til å ha samleie med prinsen.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Giuffre forteller at hun fra en ung alder ble misbrukt, og at hun mentalt var såpass skadet at hun rømte fra livet sitt - og fant Ghislaine Maxwell, som igjen introduserte henne for Jeffrey Epstein. Da skal hun ha blitt tilbudt å bli trent opp til å jobbe som massør for Epstein.

I 2001 reiste de til London, og Giuffre bodde i Maxwells hjem. Dit skal prins Andrew ha kommet på besøk, og ifølge Giuffre drakk de te og snakket om ekskona, Sarah Ferguson (62).

Kort tid etter skal overgrepene ha startet.

LES OGSÅ: Krever svar etter Laurens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer