Prins Harry:

Nytt bilde vekker oppsikt: - Skuffende

Bildet av prins Harry falt ikke i god jord hos alle.

VEKKER OPPSIKT: Et nytt bilde av prins Harry har blitt lekket og flere er kritiske til hans nylige besøk. Her med kona, hertuginne Meghan. Foto: Dominic Lipinski / Reuters / NTB

VEKKER OPPSIKT: Et nytt bilde av prins Harry har blitt lekket og flere er kritiske til hans nylige besøk. Her med kona, hertuginne Meghan. Foto: Dominic Lipinski / Reuters / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) ga hverandre sitt «ja», har de i en årrekke måttet takle kritikk fra flere hold, og de er heller ikke fremmed for å skape overskrifter verden over.

Nå er det imidlertid prins Harrys besøk til Stockyards Rodeo i Fort Worth, Texas, som vekker oppsikt etter at et bilde av prinsen ble lekket.

Etter besøket har nemlig flere bitt seg merke i at det ikke er i tråd med konas syn på dyrevelferd, og at det går imot det han selv har kjempet for tidligere.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok på et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

- Det er sjokkerende

Det mye omtalte bildet ble først delt på Twitter av den kongelige korrespondenten Omid Scobie (39), som viser prinsen ikledd en cowboyhatt på et typisk amerikansk arrangement, hvor dyr er til for å opptre - også kalt for rodeo.

Han skal riktignok ikke ha vært interessert i å bli gjenkjent og prøvde tilsynelatende å holde en relativt lav profil under besøket.

Nå mener flere at det er helt feil av prins Harry å delta på slike arrangementer, spesielt ettersom hertugparet har viet mye tid til å jobbe for samfunnssaker de virkelig brenner for, blant annet for dyrs rettigheter.

Tidligere pleide imidlertid prinsen å jakte, men etter at han møtte Meghan skal hun i 2018 ha oppfordret ham til å slutte. Hun skal også ha bedt han om å droppe kongefamiliens årlige jakt, som er en tradisjon.

Knapt to år senere kan det trolig virke som at han fikk et nytt syn på det. Prinsen solgte nemlig geværsettet sitt for 50 000 pund, noe som tilsvarer 588 585 norske kroner. Det skriver blant andre Metro, som også har delt bildet på Twitter.

Meghan har som kjent ved flere anledninger snakket offentlig om dyrs rettigheter, og er spesielt engasjert i dyreorganisasjonen Mayhew, som tar imot hunder uten hjem og hjelper dem med å få nye eiere. Derfor stiller flere seg kritiske til prinsens støtte til rodeo.

DYREVENN: Hertuginne Meghan som besøkte dyrevernorganisasjonen Mayhew i London i 2019. Foto: REX / Shutterstock / NTB
DYREVENN: Hertuginne Meghan som besøkte dyrevernorganisasjonen Mayhew i London i 2019. Foto: REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Overfor den britiske avisen Daily Mail har en kilde, som var til stede på arrangementet, vært svært overrasket over at prins Harry plutselig dukket opp.

- Det er sjokkerende at han dukket opp her med tanke på at kona hans er en dyrerettighetsaktivist. Han har mangel på respekt for henne, er blant det kilden sier til avisen.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Ekstremt skuffende

Etter at bildet av Harry begynte å florere på nettet, begynte også kritikken å strømme inn fra dyrevernsorganisasjoner og brukere på sosiale plattformer.

«Det er virkelig grusomt. Jeg skulle ønske de forbød de fordømte tingene», skriver en bruker på Twitter.

Grunnlegger og leder for dyrevernsorganisasjonen Last Chance for Animals, Chris DeRose (73), har benyttet anledningen til å uttale seg, og er kritisk til deltakelsen.

- Vi oppfordrer prins Harry til å lære mer om verktøyene som brukes i okseridning. Hans uvitenhet og naivitet undergraver bare hertuginnens enorme arv og arbeid for å få slutt på dyremishandling, sier han.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

Prinsen har også fått dyrevernsorganisasjonen PETA på nakken. Til den britiske avisen The Mirror holder de ikke tilbake.

- Det er ekstremt skuffende å se at prins Harry gjorde feilvurderingen å delta på en rodeo - en rå, gammel fornøyelse for cowboyer som kjeder seg og som ser på dyr som ting, sier en representant for organisasjonen, og legger til:

- På disse arrangementene bruker deltakerne elektriske stikk, flankestropper og sporer for å brenne, såre, terrorisere og provosere dyr som prøver å flykte for livet.

LES OGSÅ: - Bannlyste venn etter kommentarer om Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer