Prins Louis:

Nytt bilde av bursdagsprinsen

Prins William og hertuginne Kates yngste sønn fyller tre år i dag.

TRE ÅR: Prins Louis fyller fredag tre år. Her på vei til første dag i barnehagen. Foto: Hertuginne Kate
TRE ÅR: Prins Louis fyller fredag tre år. Her på vei til første dag i barnehagen. Foto: Hertuginne Kate Vis mer
Publisert

Den 23. april 2018 ble prins William (38) og hertuginne Kate (39) foreldre for tredje gang da sønnen prins Louis kom til verden. De fleste husker nok bildene av prins George (7) og prinsesse Charlotte (5), som ankom sykehuset bare kort tid senere for å treffe familiens nye prins.

I dag fyller den lille gutten tre år, og i den anledning har Kongehuset delt et rykende ferskt bilde av ham.

«Tre i morgen», skriver de innledningsvis til bildet, som ble delt på Instagram seint torsdag kveld.

Bildet av lille Louis ble tatt tidligere denne uka av mora hans, hertuginne Kate, på vei til hans første dag i barnehagen. Videre kommer det frem at hertugen og hertuginnene er glade over å kunne dele et nytt bilde av prins Louis.

Trebarnsforeldre

Da prins Louis kom til verden for tre år siden, røpet kongehuset både kjønnet og detaljer om ham.

FIKK EN LILLEBROR: Prins William med George og Charlotte på vei inn for å besøke familiens nyeste tilskudd i 2018. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
FIKK EN LILLEBROR: Prins William med George og Charlotte på vei inn for å besøke familiens nyeste tilskudd i 2018. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer

«Hennes Kongelige Høyhet hertuginne Kate fødte en sønn klokka 11.01. Han veier 3,83 kilo. Hertugen var til stede da hun fødte barnet. Alt står bra til med Hennes Kongelige Høyhet og barnet», het det i pressemeldingen fra det britiske kongehuset den gang.

Den lille prinsen, hvis fulle navn er prins Louis Arthur Charles, ble den 9. juli samme år døpt i det kongelige kapell i St. James' Palace i London.

Navnespekulasjoner

Det var lenge spekulasjoner om hvilke navn hertugparets tredje barn ville få. Da navnene ble sluppet, på ærverdig vis, fire dager etter fødselen, ble de franske røttene i prinsens noe uvanlige fornavn trukket frem av Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

- Mange briter rynket nok litt på nesa da de hørte navnet Louis. Briter generelt er ikke så spesielt velvillig innstilt ovenfor franskmenn- og vice versa. For mange er det nok litt uvant å måtte venne seg til å si prins Louis, fortalte Stavseng.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Både pappa prins William og storebror prins George har for øvrig Louis i navnet sitt: Prins William er nemlig døpt William Arthur Philip Louis, mens det fulle navnet til prins George er George Alexander Louis.

Viste frem babyen

I løpet av Louis' tre år lange liv har vi fått se en rekke bilder av ham delt og tatt av kongehuset. Også da han kom til verden tok det ikke lang tid før de nybakte trebarnsforeldrene viste det første glimte av ham.

Bare sju timer etter fødselen kunne hertugparet stolt vise frem sin nyfødte sønn på trappa utenfor Lindo Wing ved St Mary's Hospital i London, før de forlot sykehuset.

I likhet med fødslene til prins George og prinsesse Charlotte kom hertugparet stolt ut på sykehustrappa med den lille gutten i armene. Prins George kom til verden ved St. Mary's sykehus i London 22. juli 2013, mens lillesøster Charlotte ble født på samme sykehus 2. mai 2015.

Prins William og hertuginne Kate hadde med barna på besøk til Canada. Vis mer

LES OGSÅ: Hertuginne Kate: - Det er så vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer