Kronprinsfamilien og sommerferie:

Nyter norsk sommer etter familietur til Ibiza

Deler nye sommerbilder.

NYE BILDER: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ferie på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Nå har de delt nye biler fra sommerferien sin. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYE BILDER: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ferie på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Nå har de delt nye biler fra sommerferien sin. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke nøt kronprinsfamilien late dager på den eksotiske øya Ibiza i Middelhavet. Hele familien var samlet, og nøt hverandres selskap med aktiviteter som blant annet bading og båtturer.

Dette var etter det Se og Hør erfarer første gang kronprinsfamilien har reist på ferie til den spanske øya, og kronprins Haakon (45) og kronprinsesse Mette-Marit (45) ankom Ibiza sammen barna - prinsesse Ingrid Alexandra (15) og prins Sverre Magnus (13) - forrige mandag.

Nå har familien på fire imidlertid kommet tilbake til gamlelandet, og har tatt turen videre til Sørlandet - hvor de skal feriere på landstedet Vogts Villa på Dvergsøya.

PÅ FERIE: Norges kommende konge og dronning nyter rolige dager på Sørlandet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
PÅ FERIE: Norges kommende konge og dronning nyter rolige dager på Sørlandet. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
FAMILIEN SAMLET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ferie på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FAMILIEN SAMLET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ferie på landstedet på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
VED HAVET: Landstedet ligger nært sjøen utenfor kronprinsessens hjemby, Kristiansand. Foto: NTB Scanpix
VED HAVET: Landstedet ligger nært sjøen utenfor kronprinsessens hjemby, Kristiansand. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TRONARVINGEN: Prinsesse Ingrid Alexandra viser vei. Foto: NTB Scanpix
TRONARVINGEN: Prinsesse Ingrid Alexandra viser vei. Foto: NTB Scanpix Vis mer
PÅ GAMLE TRAKTER: Kronprinsessen er i hjemlige omgivelser på Dvergsøya. Foto: NTB Scanpix
PÅ GAMLE TRAKTER: Kronprinsessen er i hjemlige omgivelser på Dvergsøya. Foto: NTB Scanpix Vis mer
KJERNEFAMILIEN: Kronprinsfamilien har flere ganger før brukt sommeren til å feriere i Vogts villa på Dvergsøya. Foto: NTB Scanpix
KJERNEFAMILIEN: Kronprinsfamilien har flere ganger før brukt sommeren til å feriere i Vogts villa på Dvergsøya. Foto: NTB Scanpix Vis mer
EN HJELPENDE HÅND: Kronprins Haakon hjelper sin kone opp på fjellet. Foto. NTB Scanpix
EN HJELPENDE HÅND: Kronprins Haakon hjelper sin kone opp på fjellet. Foto. NTB Scanpix Vis mer
SØSKENKJÆRLIGHET: Det er ingen tvil om at Norges kommende dronning er glad i sin bror, Sverre Magnus. Foto: NTB Scanpix
SØSKENKJÆRLIGHET: Det er ingen tvil om at Norges kommende dronning er glad i sin bror, Sverre Magnus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nye bilder

Landstedet ligger utenfor kronprinsessens fødeby, Kristiansand. Ifølge NRK skal kronprinsfamilien ha base på den flotte sørlandsøya resten av sommeren. Kronprinsfamilien har flere år på rad leid villaen, og i år er intet unntak.

I forbindelse med at kronprinsfamilien nå trekker seg tilbake og nyter noen avslappede feriedager i naturskjønne omgivelser på Sørlandet, har det også blitt offentliggjort nye sommerbilder av Norges kronprinsfamilie.

AVSLAPPENDE: Kronprins-familien koser seg på badeferie ved vannkanten i Ibiza. Foto: NTB Scanpix/Splash Vis mer

Familien skal tilbringe fellesferien på den rolige øya som ligger i Kristiansandsfjorden. De stile sporty opp på fotografering med journalistene i strålende solvær før de endelig trakk seg tilbake for sommeren.

Familien var kledd i lette og ledige sommerklær og smilte velvillig til fotografen.

FERIE: Her er kronprinsparet på Ibiza tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix
FERIE: Her er kronprinsparet på Ibiza tidligere i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge NRK har kronprinsfamilien leid villaen fast hver sommer siden 2010, og de eier også en rekke andre eiendommer som bruker som feriesteder, deriblant et privat sted i Uvdal.

Kronprinsfamilien har riktignok ikke øya helt for seg selv, selv om eiendommen ligger skjermet til. I 2010 brøt det også ut protester og debatt da Kristiansand kommune, som eier villaen, vedtok å bygge et gjerde rundt eiendommen slik at kronprinsfamilien fikk være i fred.

Late dager i Middelhavet

Kronprinsfamilien har reiste rett til Sørlandet etter å ha vært en uke på den populære ferieøya Ibiza tidligere i sommer.

Kronprinsfamilien ankom Ibiza forrige mandag, og nøt dagene med å leie en liten åpen bil som de fartet rundt på øya med. De var også vært på båttur til naboøya Formentera.

Middelhavsøya er en populær destinasjon for verdens celebriteter, noe som medfører at kronprinsfamilien til stadighet ble avbildet av paparazzifotografer.

- Kronprinsfamilien starter ofte ferien sin på hytta på Dvergsøya utenfor kronprinsessens hjemby, Kristiansand. Men i år som i fjor satte de seg på et fly nesten med en gang ferien ble sparket i gang, forklarte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle tidligere i juli.

PÅ BÅTTUR: Kronprinsfamilien koste seg blant annet med båttur på Ibiza. Foto: NTB Scanpix
PÅ BÅTTUR: Kronprinsfamilien koste seg blant annet med båttur på Ibiza. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Øya har i flere tiår vært et svært populært turistmål og de siste årene har stjerner som Cristiano Ronaldo (34), Beyoncé (37), Orlando Bloom (42) og Justin Bieber (25) lagt feriene sine til den spanske øya.

LES OGSÅ: Slik blir kjendisenes sommerferie

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer