Ed Sheeran og prinsesse Beatrice:

Nye påstander om kongelig sverdulykke

Ed Sheerans manager hevder de ble oppfordret til å lyve om hvem som påførte Sheeran kuttet i ansiktet.

BRYTER TAUSHETEN: Fire år etter den mye omtalte sverdulykken - som prinsesse Beatrice var eller ikke var involvert i - uttaler Ed Sheerans manager seg. Her er prinsessen avbildet på bryllupsdagen sin i juli, da hun giftet seg med Edoardo Mapelli Mozzi. Foto: Benjamin Wheeler/ PA/ NTB
BRYTER TAUSHETEN: Fire år etter den mye omtalte sverdulykken - som prinsesse Beatrice var eller ikke var involvert i - uttaler Ed Sheerans manager seg. Her er prinsessen avbildet på bryllupsdagen sin i juli, da hun giftet seg med Edoardo Mapelli Mozzi. Foto: Benjamin Wheeler/ PA/ NTB Vis mer
Publisert

I 2016 skapte artist Ed Sheeran (29) store overskrifter verden over, etter at det ble hevdet at prinsesse Beatrice (32) hadde gitt ham et sår i ansiktet med et seremonielt sverd.

Den britiske artisten ble ifølge tabloidavisen The Sun skadet da prinsessen som en spøk skulle slå «You're Beautiful»-sangeren James Blunt (46) til ridder på en fest.

ARR: Etter ulykken fikk Ed Sheeran et arr i ansiktet. Her avbildet i 2016. Foto: John Stillwell / AP/ NTB
ARR: Etter ulykken fikk Ed Sheeran et arr i ansiktet. Her avbildet i 2016. Foto: John Stillwell / AP/ NTB Vis mer

Den angivelige sverdulykken skal ha funnet sted fordi prinsessen ikke var klar over at Sheeran sto bak henne da hun svingte sverdet, noe som førte til at sangeren fikk et synlig arr på kinnet.

Ett år senere delte imidlertid James Blunt sin versjon av ulykken i et intervju med ShortList. Og da kom det fram en helt annen historie.

- Ed var full og tullet rundt, og han kuttet seg selv. Vi fant opp en fantasihistorie, og folk gikk på den. Det var veldig flaut, fortalte Blunt den gang.

På spørsmål fra journalisten om hvor mye av sverdhistorien som var oppspinn, kom 46-åringen med følgende svar:

- Alt sammen. Med unntak av det faktiske arret. Det er merkelig at folk trodde på det. Jeg skylder på ham. Han må være desperat - han prøver å selge plater.

HELT ANNEN HISTORIE: Her er Ed Sheeran avbildet med James Blunt i 2017. Foto: Babiradpicture/ REX / NTB
HELT ANNEN HISTORIE: Her er Ed Sheeran avbildet med James Blunt i 2017. Foto: Babiradpicture/ REX / NTB Vis mer

- Oppfordret til å lyve

Nå, tre år senere, dukker imidlertid nye opplysninger om sverdulykken opp. Ed Sheerans manager, Stuart Camp, er nemlig gjest i podkasten «Straight Up», hvor de kommer inn på ulykken som utspant seg for fire år siden.

I podkasten hevder Camp at de ble oppfordret til å lyve om det som virkelig skjedde, ifølge The Independent.

- Jeg ble ganske beskyttende overfor det hele fordi vi aldri har kommentert det offentlig. Men noen sa: «Å, du burde lyve og si at det ikke var henne, men heller noen andre». Jeg sa: «Vi forteller ikke dette til noen», forklarer han i podkasten.

- Jeg kommer ikke til å lyve om at noen er en fuckings idiot. Fordi vedkommende tenker at: «ja, jeg vil bli dritings og ta et sverd ned fra veggen». Du ber bare om problemer, legger han til - og hinter kraftig om at det faktisk var prinsessen som holdt sverdet.

Videre hevder Stuart at de ikke har hørt noe fra prinsesse Beatrice siden ulykken. Independent har for øvrig forsøkt å få en kommentar fra prinsesse Beatrices talspersoner, men har foreløpig ikke lykkes.

IKKE HØRT NOE FRA PRINSESSEN: Ed Sheerans manager kommer med nye påstander om sverdulykken som utspant seg for fire år siden. Her er prinsesse Beatrice på Met-gallaen i New York i 2018. Foto: Evan Agostini/ AP/ NTB
IKKE HØRT NOE FRA PRINSESSEN: Ed Sheerans manager kommer med nye påstander om sverdulykken som utspant seg for fire år siden. Her er prinsesse Beatrice på Met-gallaen i New York i 2018. Foto: Evan Agostini/ AP/ NTB Vis mer

Spøkte det bort

Ed Sheeran har selv aldri uttalt seg om ulykka, men i 2017 da han gjestet «The Graham Norton Show» ble han spurt om arret sitt. Da gjorde han det klart at han ikke kunne snakke om det, ifølge E News.

- Det var James Blunt som prøvde å få popkarrieren sin tilbake, spøkte han likevel som svar.

PRØVER SEG: Selv om det var verdensdagen for mental helse Prins Harry og Ed Sheeran først og fremst skulle belyse, hadde sangeren også et annet tema han ønsket å sette fokus på. Video: Instagram/sussexroyal /Rød Løper Vis mer

Han innrømmet imidlertid at han ikke forsto hvordan historien havnet i mediene.

- I omtrent to uker etterpå hadde jeg dette enorme utslettet i ansiktet mitt, og folk bare: «Å, hva har skjedd?». Også svarte jeg bare: «Jeg falt». Og plutselig kom det ut, den påståtte historien, fortsatte han den gang.

Nylig ble for øvrig Ed Sheeran pappa for første gang. Gladnyheten bekreftet han selv i form av et innlegg på Instagram i begynnelsen av september.

Ble pappa

Innledningsvis skrev artisten at han hadde noen personlige nyheter han ønsket å dele med sine over 31 millioner følgere.

«Forrige uke, med hjelp av et fantastisk fødeteam, fødte Cherry vår vakre og sunne datter - Lyra Antarctica Seaborn Sheeran», fortsatte han.

Nyheten kom etter at flere britiske medier meldte at Sheeran og hans kone Cherry Seaborn (28) skulle bli foreldre for første gang. Informasjonen kom fra kilder, og var dermed ikke bekreftet av stjerneparet selv.

Sist Sheeran la noe på Instagram var på julaften, da han kunngjorde at han skulle ta en pause fra karrieren.

I Instagram-innlegget fra september, som inneholdt et bilde som viste to babysokker, skrev den nybakte faren videre:

«Vi er forelsket i henne. Både mor og barn har det fantastisk, og vi er virkelig i himmelen. Vi håper at dere kan respektere privatlivet vårt akkurat nå».

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

LES OGSÅ: - Ikke så bra som det virker utad

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer