Prinsesse Diana og Dodi al-Fayed:

Nye detaljer: - Tilgir aldri meg selv

Beskriver detaljer fra Dianas siste timer.

OMKOM: Prinsesse Diana døde i Paris, 36 år gammel. Foto: Herman Knippertz/AP/NTB
OMKOM: Prinsesse Diana døde i Paris, 36 år gammel. Foto: Herman Knippertz/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For over 26 år siden fikk det britiske folk den knusende beskjeden om at den folkekjære prinsesse Diana hadde mistet livet i en bilulykke.

Bilen hun satt i krasjet i høy hastighet i en tunnel i Paris, med flere paparazzifotografer i hælene.

PRINSESSE DIANA: Den nye filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

Også Dianas kjæreste Dodi al-Fayed og sjåføren Henri Paul omkom.

Nå avsløres nye detaljer om parets siste timer.

Ga dem tillatelse

I en sak publisert på Daily Mail forteller journalist Andrew Neil om en samtale han hadde med Dodis far Mohamed al-Fayed, som Neil jobbet for.

Da Neil tok kontakt med Mohamed for å kondolere etter dødsbudskapet, åpnet den sørgende faren seg om en av sine siste samtaler med sønnen.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

Ifølge Neil fortalte Mohamed at Dodi hadde kommet opp med en plan om å snike seg ut bakveien til Ritz-hotellet de bodde på i Paris. Diana var opprørt på grunn av alle paparazzifotografene som oppsøkte dem, og Dodi ønsket å ta med kjæresten vekk.

DAGEN FØR: Diana og Dodi ankommer Ritz-hotellet før en middag. Bildene fra hotellets overvåkningskamera er tatt dagen før bilulykken. Foto: Reuters TV/File Photo/NTB
DAGEN FØR: Diana og Dodi ankommer Ritz-hotellet før en middag. Bildene fra hotellets overvåkningskamera er tatt dagen før bilulykken. Foto: Reuters TV/File Photo/NTB Vis mer

Hotellpersonalet krevde derimot Mohameds godkjennelse for at de kunne gjøre dette, ettersom det var han som eide hotellet.

Han skal ha forsøkt å overtale sønnen og prinsessen til å slappe av på hotellrommet i stedet. Sønnen sto derimot på sitt, og ville ta med seg Diana til sin leilighet, bort fra fotografene.

- Det skulle bli deres siste dag sammen på en god stund, og han ville at Diana skulle ha noen gode minner fra oppholdet. Mohamed gikk til slutt med på sønnens ønske, forklarer Neil.

Ifølge Neil skal Mohamed al- Fayed ha tatt til tårene under samtalen, og påsto at Dodi og Diana fremdeles ville vært i livet hvis det ikke var for ham.

FAR OG SØNN: Mohamed og Dodi al-Fayed fotografert i 1989. Foto: Richard Young/Rex/Shutterstock/NTB
FAR OG SØNN: Mohamed og Dodi al-Fayed fotografert i 1989. Foto: Richard Young/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer

- Jeg kommer aldri til å tilgi meg selv for å ha gått med på Dodis plan, skal han ha sagt, ifølge Neil.

MED DIANA: Mohamed al-Fayed med Diana og daværende prins Charles under en polokamp i 1988. Foto: David Hartley/Rex/Shutterstock/NTB
MED DIANA: Mohamed al-Fayed med Diana og daværende prins Charles under en polokamp i 1988. Foto: David Hartley/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer

Døde dagen etter

30. august døde Mohamed al-Fayed i en alder av 94, kun én dag og 26 år etter hans sønn og svigerdatter.

Han var tidligere eier av det kjente London-varehuset Harrods, Paris-hotellet Ritz og fotballklubben Fulham.

HARRY-HÅP: Svaret til kong Charles har ført til ytterligere spekulasjoner om forholdet mellom far og sønn. Video: Twitter. Vis mer

Den egyptiske milliardæren etterlot seg kona Heni Wathén (68) og barna Jasmine (41), Karim (40) Camilla (38) og Omar al-Fayed (35).

LES OGSÅ: Stjernekjærestene: Hylles

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer