Juan Carlos:

Nye detaljer om sexlivet sjokkerer

Sjokkerende avsløringer om skandalekongen i ny dokumentar.

EKSKONGE: Spanias tidligere konge, Juan Carlos, kan se tilbake på en rekke skandaler mens han satt på tronen. Foto: Lalo R. Villar/AP Photo/NTB
EKSKONGE: Spanias tidligere konge, Juan Carlos, kan se tilbake på en rekke skandaler mens han satt på tronen. Foto: Lalo R. Villar/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uka strømmet Europas kongelige til London for å overvære dronning Elizabeths begravelse. Vårt eget kongepar var naturligvis blant de inviterte, men den gjesten som kanskje kom hakket mer overraskende på de som fulgte seremonien var Spanias tidligere konge Juan Carlos (84) - populært kalt «skandalekongen».

Juan Carlos var konge i Spania fra 1975 frem til han abdiserte i 2014 og hans sønn, kong Felipe (54), tok over. Abdikasjon kom etter en rekke skandaler, noe som var årsaken til at mange mente han ikke burde vært i begravelsen i det hele tatt.

For tiden har han for eksempel en potensiell rettssak hengende over seg i England, der hans tidligere elskerinne, Corinna zu Sayn-Wittgenstein (58), har anklaget ham for drapstrusler, trakassering og for å ha spionert på henne.

Han er også midtpunkt i en ny HBO-dokumentar ved navn «Saving the King», hvor sjokkerende detaljer om skandalekongens sexliv er blant det som avsløres. Det melder danske B.T.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Møttes i en varebil

Ifølge den danske avisen kan dokumentarens tittel tolkes bokstavelig. Der fremkommer det nemlig at den spanske staten og etterretningstjenesten angivelig beskyttet kongen i flere tiår - blant annet som følge av hans umettelige sult etter kvinner.

Pressefotograf Queca Campillo var en av dem.

I dokumentaren forteller hun hvordan de møttes under en mottakelse og noen timer senere hadde sitt første «stevnemøte».

KONGEFAMILIEN: Her er ekskongen fotografert med kona, sønnen og hans familie. F.v. dronning Letizia, infanta Sofia, kong Felipe, prinsesse Leonor, Juan Carlos og eksdronning Sofia. Foto: Jaime Reina / AFP / NTB
KONGEFAMILIEN: Her er ekskongen fotografert med kona, sønnen og hans familie. F.v. dronning Letizia, infanta Sofia, kong Felipe, prinsesse Leonor, Juan Carlos og eksdronning Sofia. Foto: Jaime Reina / AFP / NTB Vis mer

- Vi hadde ingen steder å møtes, så jeg gikk inn bakdøren til palasset også møttes vi i en varebil han hadde stående.

Det ble begynnelsen på flere år som kongens elskerinne. Etter hvert ble imidlertid de fysiske rammene oppgradert, da den spanske etterretningstjenesten satte opp et hemmelig kjærlighetsrede for kongen, hvor han ubekymret kunne drive på med sitt.

STJELER SHOWET: Prins Louis stjeler oppmerksomheten på balkongen. Vis mer

Dobbeltrollen

Fotografen var ikke bare en elskerinne. Jobben hennes kom nemlig godt med for kongens del, da hun med sitt innsyn i pressen visste om det var noe på gang som kunne blitt en potensiell skandale for kongen.

Hun visste også hvilke knapper hun skulle trykke på for at historien skulle legges død, slik at Juan Carlos kunne fortsette upåvirket - noe han gjorde.

Ifølge en biografi ved navn «Kongen av 5000 elskere» skal kong Juan Carlos vært sammen med intet mindre enn 2154 kvinner fra 1976 til 1994.

ELSKERINNNE: Dansk-tyske Corinna zu Sayn-Wittgenstein er blant skandalekongens mest kjente elskerinner. Hun var også innblandet i korrupsjons- og hvitvaskingsanklagene og skal ha fått overført nærmere en milliard kroner fra en bankkonto i Sveits. Foto: Mark Von Holden/Invision/AP/NTB
ELSKERINNNE: Dansk-tyske Corinna zu Sayn-Wittgenstein er blant skandalekongens mest kjente elskerinner. Hun var også innblandet i korrupsjons- og hvitvaskingsanklagene og skal ha fått overført nærmere en milliard kroner fra en bankkonto i Sveits. Foto: Mark Von Holden/Invision/AP/NTB Vis mer

Faktisk skal seksualdriften hans ha vært så stor at den spanske etterretningstjenesten på et tidspunkt satte ham på testosteronblokkere fordi sexlysten hans utgjorde et problem for staten.

Det skal også ha kommet frem under en stortingshøring i fjor, skriver B.T.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

I tillegg til utroskap og de utallige affærene, har 84-åringen også blitt anklaget for korrupsjons og hvitvasking. I 2014 ble vekten av skandaler såpass tung at han så å si ble tvunget til å abdisere. I 2020 rømte han fra Spania og lever nå i eksil i Abu Dhabi.

LES OGSÅ: Advarte Kate: - Ikke gift deg!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer