Prinsesse Märtha Louise:

Nye detaljer om krisemøter

Se og Hør erfarer: Märtha står på sitt i titteldiskusjonen.

VIL IKKE?: Etter det Se og Hør erfarer har ikke Märtha Louise lyst til å miste prinsessetittelen hun har hatt hele livet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VIL IKKE?: Etter det Se og Hør erfarer har ikke Märtha Louise lyst til å miste prinsessetittelen hun har hatt hele livet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det har mildt sagt stormet rundt prinsesse Märtha Louise (51) den siste tiden. Prinsessen og hennes forlovede, Durek Verrett (48), skaper stadig debatt, overskrifter og store oppslag.

Nylig omtalte Se og Hør at det ser ut til at kong Harald (85) vurderer å følge i dronning Margrethes (82) fotspor, som for kort tid siden bestemte seg for å strippe barnebarna for prins- og prinsessetitlene de har hatt siden de ble født.

Det skal nemlig ha vært krisemøter på Slottet om tittelen til prinsesse Märtha Louise, etter det Se og Hør erfarer.

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

Vil ikke miste tittel

Møtene skal ha vært mellom kongen, kronprins Haakon (49) og prinsesse Märtha Louise - og prinsessetittelen skal i møtene ha blitt diskutert og vurdert nøye.

Nå erfarer Se og Hør at prinsesse Märtha Louise i løpet av denne prosessen skal ha gitt uttrykk for at hun ikke vil gi fra seg tittelen.

I 2019 meldte kongehuset at Märtha Louise, i samråd med familien, hadde bestemt at hun ikke lenger ville bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger. Hun kunne imidlertid fortsette å bruke tittelen når hun representerte kongehuset, samt i privat sammenheng. Tittelen «Hennes Kongelige Høyhet» ga hun fra seg i 2002.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

Kongen skal nå være i gang med å vurdere å fjerne prinsessetittelen hennes for godt, noe det ser ut til at prinsesse Märtha Louise ikke ønsker selv.

Se og Hør har vært i kontakt med kongehusets kommunikasjonssjef, Guri Varpe, som opplyser at de ikke pleier å kommentere slikt.

Se og Hør har også forsøkt å komme i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, for en kommentar til saken. Foreløpig uten hell.

Rabalder

Bakgrunnen for at Märtha Louises tittel nå vurderes grundig, vites ikke, men det har den siste tiden vært mye bråk.

Verrett har helt siden forholdet til prinsessen ble kjent, kommet med en rekke oppsiktsvekkende uttalelser - og skapt mye debatt.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

Det har den siste tiden blitt viet spesielt mye oppmerksomhet til Verretts coronautspill, hvor han hevdet at han takket nei til sykehusets tilbud om behandling. Istedenfor skal den selvutnevnte sjamanen ha benyttet seg av en medaljong - en såkalt «spirit optimizer» - for å bli kvitt sykdommen.

Det ble mye diskusjon og mange overskrifter av dette, og prinsesse Märtha Louise har den siste tiden mistet flere beskytterskap.

Det er liten tvil om at oppstyret fører til dårligere omdømme for prinsessen, nylig ble det kjent gjennom en meningsmåling utført av Norstat for NRK, at 51 prosent mente hun måtte slutte å representere kongehuset.

Politisk redaktør i Nettavisen, Erik Stephansen, skrev i etterkant av undersøkelsen at prinsesse Märtha Louise bør fratas prinsessetittelen.

KULTURSJOKK: Kongen kommenterte Märtha Louises kjæreste Durek Verret. Video: Caroline Vagle/Dagbladet Vis mer

«Hun bør snarest fratas sine titler og fritas for sine kongelige plikter. Deretter kan hun leve lykkelig med sin Durek alle sine dager, uten at vi trenger å bry oss», skrev han i kommentaren.

LES OGSÅ: - Kongens nei

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer