Kong Charles:

Nye detaljer etter sjokkbeskjeden

Kongens kreftbeskjed slo ned som en bombe mandag kveld.

Mandag kom nyheten om at kong Charles har fått kreft. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør, NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld meldte Buckingham Palace at kong Charles (75) har fått kreft.

75-åringen ble i januar innlagt på sykehus i forbindelse med en planlagt prostataoperasjon - noe som betyr at pasienten ikke har økt risiko for å utvikle prostatakreft.

Tester som ble tatt under operasjonen har derimot «avdekket en form for kreft», men det er ikke kjent hvilken krefttype det gjelder.

Kongen har vært kjent for sin gode helse, og har stort sett vært frisk store deler av livet - bortsett fra ryggplager.

Prins Harry reiser alene hjem til London etter kong Charles sin kreft-beskjed. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

I tråd med at mengden spekulasjoner rundt kreftdiagnosen vokser, har også nære venner av Charles uttalt seg til britisk presse - for å tilsynelatende nedskalere situasjonen.

Nå forteller en god venn av Charles til Daily Mail at prognosene er svært gode.

- Av det jeg vet er han oppe og går som vanlig, og er så positiv at du ikke hadde visst at han har en diagnose. Heldigvis har det, så vidt vi vet, blitt fanget opp veldig tidlig.

- Når det gjelder behandlingen han får, har behandlingen for alle kreftformer kommet svært langt de seneste årene. Han og legene hans er veldig, veldig positive, fortsetter vennen.

VISTE SEG: Kreftdiagnose til tross, valgte kong Charles å møte folket denne helgen. Foto: Paul Marriott/Shutterstock/NTB
VISTE SEG: Kreftdiagnose til tross, valgte kong Charles å møte folket denne helgen. Foto: Paul Marriott/Shutterstock/NTB Vis mer

Ifølge den britiske avisen skal kongen ha fått vite om diagnosen tidlig i forrige uke. Han skal samtidig ha insistert på å vise seg i Sandringham i helgen for å hilse på folket.

75-åringen ankom London søndag morgen, sammen med kona Camilla, for å starte behandlingen. Det er ikke kjent hvilket sykehus han får behandling ved.

Mandag 5. februar kom nyheten om at kong Charles har fått kreft. Nå beklager han. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

LES OGSÅ: Durek lever på Märtha