Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit

Nye bilder: Stjal showet

Kronprins Haakon strakte ut en hjelpende hånd til kronprinsesse Mette-Marit, samtidig som han passet på hunden med den andre.

SPEIDERAKSJONEN: Kronprins Haakon sørget for at både kronprinsesse Mette-Marit og familiens hund Molly Fiskebolle kom seg trygt ned til veien, da de alle besøkte Speideraksjonen. Foto: Lise Åserud / NTB
SPEIDERAKSJONEN: Kronprins Haakon sørget for at både kronprinsesse Mette-Marit og familiens hund Molly Fiskebolle kom seg trygt ned til veien, da de alle besøkte Speideraksjonen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag ettermiddag fikk Speideraksjonen storfint besøk.

Kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) kom til Nordmarka for å være med på 20-årsmarkeringen for samarbeidet mellom speiderne og flyktninghjelpen. Dessuten hadde de med seg en sjarmør på fire ben: kronprinsfamiliens yngste hund Molly Fiskebolle.

De to organisasjonene markerer ifølge kongehuset.no denne våren 20 år med samarbeid om Speideraksjonen, hvor tusenvis av speidere over hele Norge gjør hvert år en innsats for at barn og ungdom som har flyktet fra krig, vold og uro skal få utdanning. I jubileumsåret går pengene speiderne samler inn til Flyktninghjelpens arbeid for unge flyktninger i Libanon.

VEL MØTT: Kronprinsparet og Molly Fiskebolle ble tatt imot av generalsekretær i Norges speiderforbund Stine Schultz Heireng og generalsekretær for Flyktninghjelpen Jan Egeland. Foto: Lise Åserud / NTB
VEL MØTT: Kronprinsparet og Molly Fiskebolle ble tatt imot av generalsekretær i Norges speiderforbund Stine Schultz Heireng og generalsekretær for Flyktninghjelpen Jan Egeland. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Kronprinsen er høy beskytter for Flyktninghjelpen, mens kronprinsessen er høy beskytter for Norges speiderforbund. De var med andre ord et naturlig tospann å invitere til denne anledningen.

Kronprins Haakon svarte på spørsmål om sin søster prinsesse Märtha Louise. Video: Caroline Vagle. Vis mer

Gentleman

Kronprinsen måtte dessuten også være en slags «beskytter» for kronprinsessen på vinterføret denne ettermiddagen.

Som en ekte gentleman strakk han nemlig ut en hjelpende hånd, da de skulle ned i ulendt terreng. Med det sørget han for at både han selv, kronprinsessen og deres firebente kjæledegge kom seg helskinnet til veien.

Det kongelige trekløveret ble invitert til leirbålet ved Øvresetertjern i ekte speiderånd. Her hadde de selskap av generalsekretær i Norges speiderforbund Stine Schultz Heireng og generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland, samt flere av de unge speiderne som tar del i årets aksjon.

PÅ PLASS: Molly satt pent og pyntelig rundt leirbålet - i hvert fall en stund. Foto: Lise Åserud / NTB
PÅ PLASS: Molly satt pent og pyntelig rundt leirbålet - i hvert fall en stund. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Ifølge kongehuset var dette blant andre Erlend, Ragnhild og Kjersti Aurora fra 17. Oslo Kampianerne speidergruppe. De tre speiderne har vært med på Speideraksjonen i mange år, og var sterkt engasjert i speidergruppens markering mot Ukraina-krigen foran Oslo rådhus i mars i fjor.

Kronprinsparet fikk ikke bare viktig informasjon om aksjonen, men speiderne sørget også for servering av beste sort rundt bålet. Nystekte vafler og varmende drikke!

Prinsesse Ingrid Alexandra får mye oppmerksomhet i utlandet. Reporter: Caroline Vagle. Klipp: Nora Skavhaug. Video: NRK. Foto: NTB. Vis mer

Erfaren kongehund

Det så ut som de kongelige gjestene trivdes godt rundt leirbålet, selv om den firbeinte kanskje synes det hele ble litt langdrygt.

Bildene viser oss i hvert fall en hund som forståelig nok er nysgjerrig på det som skjer rundt henne.

NYSGJERRIG: Molly Fiskebolle var nysgjerrig på hva som skjedde rundt henne. Foto: Lise Åserud / NTB
NYSGJERRIG: Molly Fiskebolle var nysgjerrig på hva som skjedde rundt henne. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Molly Fiskebolle kom til kronprinsfamilien høsten 2021, og første juledag samme år avslørte de familieforøkelsen i sosiale medier.

- Ønsk hjertelig velkommen til Molly Fiskebolle, det nyeste medlemmet av kronprinsfamilien, meddelte kongehuset til et bilde av den lille valpen pyntet med rød sløyfe og trygt plassert i armene til prins Sverre Magnus (17). Prinsesse Ingrid Alexandra (19) var også med på bildet.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Selv om den sjarmerende labradoodlen ikke har bodd på Skaugum mer enn halvannet år, har den allerede fått god erfaring i kongelige oppdrag. Molly var med på 17. mai-feiringen på Skaugum i fjor, samt under Holmenkollen skifestival tidligere i vinter.

Kronprinsfamilien har også hunden Milly Kakao, som har bodd hos dem siden 2009. Hun var imidlertid ikke med på speidertur i Nordmarka.

LES OGSÅ: Dronning Camilla gjør som Mette-Marit

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer