Kronprinsesse Victoria:

Nye bilder overrasker: - Wow!

Kronprinsesse Victoria strålte da hun tok imot prisen for «Årets hetero» i helgen.

VANT PRIS: Kronprinsesse Victoria stilte på glamorøst vis opp til fotografering på Haga slott. Foto: Peter Knutson / QX
VANT PRIS: Kronprinsesse Victoria stilte på glamorøst vis opp til fotografering på Haga slott. Foto: Peter Knutson / QX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helgen fikk kronprinsesse Victoria (43) prisen for «Årets hetero» under Gaygala 2021 i Sverige - i regi av det svenske magasinet QX. Kronprinsessen har i mange år vært opptatt av å tale de homofiles sak, og har LBHTI-personers rettigheter blant sine hjertesaker.

Årets utdeling ble digital som følge av pandemien, men det hindret ikke kronprinsessen i å takke for prisen på staselig vis hjemme på Haga slott.

Der stilte hun til fotografering sammen med den svenske fotografen Peter Knutson - mens hun stolt viste frem prisen som QXs lesere avgjorde at skulle gå til henne.

- Jeg ble virkelig stolt og glad for den fine utmerkelsen fra QXs lesere. Det betyr mye for meg. Takk, innleder kronprinsesse Victoria sitt takkeord på magasinets hjemmesider.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100 prosent fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på. Video: Expressen TV Vis mer

- Wow!

De nye bildene av kronprinsessen begeistrer også Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle. Hun kaller de nye bildene et lysglimt i en ellers mørk tid.

- Wow, så flott! Victoria har virkelig dratt på for å vise sin takknemlighet for prisen. Dette er noe hun brenner for, og hun er nok svært glad for at det blir lagt merke til, sier hun, og legger til:

STOLT VINNER: Kronprinsesse Victoria tok imot prisen hjemme på Haga slott. Foto: Peter Knutson / QX
STOLT VINNER: Kronprinsesse Victoria tok imot prisen hjemme på Haga slott. Foto: Peter Knutson / QX Vis mer

- I en tid fullstendig blottet for glamour, var disse bildene et deilig lyspunkt. Den svenske kronprinsessen ser helt fantastisk ut i den grønne tyllkjolen, og minner oss om hvor gøy det er med glitter og stas.

Ifølge Svensk Damtidning er kjolen fra H&Ms bærekraft-kolleksjon, og den matchende hårpynten fra den svenske smykkedesigneren Maria Nilsdotter.

Holdt tale

I fjor sommer innviet kronprinsessen Stockholm Pride med en digital tale, og i takkeordet benytter hun anledningen til å takke for alle hilsningene hun fikk etter opptredenen.

Kronprinsesse Victoria maner imidlertid også til å fortsette å jobbe for å gjøre verden bedre for LBHTI-personer.

- Det siste året har vært en utfordring på mange måter. Mange steder i verden har arbeidet med menneskerettigheter blitt hemmet eller hindret grunnet pandemien. Derfor er det spesielt viktig at vi fortsetter å jobbe hver dag for en verden der LBHTI-personer har mulighet til å leve i frihet og uten undertrykkelse.

FLOTT BILDE: Kronprinsesse Victoria kunne like gjerne vært med på en glamorøs fotoshoot i Hollywood. Foto: Peter Knutson / QX
FLOTT BILDE: Kronprinsesse Victoria kunne like gjerne vært med på en glamorøs fotoshoot i Hollywood. Foto: Peter Knutson / QX Vis mer

Hun fortsetter:

- En verden der man kan være akkurat den man er, og være stolt av det. Jeg vet at det er mange ildsjeler blant dere lesere, som i lang tid har kjempet for et mer åpent og inkluderende samfunn. Til dere som har gått foran, og dere som fortsetter, vil jeg sende en varm hilsen og en stor takk.

- JEG STREVER: Prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. Foto: NRK Vis mer

Vekket oppsikt

Med jevne mellomrom slipper det svenske kongehuset nye bilder av de kongelige - ofte i forbindelse med fødselsdager og andre merkedager.

Ikke sjelden skaper det overskrifter i pressen, noe som var tilfellet da kronprinsesse Victoria og ektemannen prins Daniel feiret ti års bryllupsdag 19. juni i fjor.

LØST HÅR: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel i juni i fjor. Foto: Elisabeth Toll / Det svenske kongehuset
LØST HÅR: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel i juni i fjor. Foto: Elisabeth Toll / Det svenske kongehuset Vis mer

På et av bildene hadde hun nemlig slått ut håret - noe som er ganske uvanlig. Som regel ser man Victoria med oppsatt hår - gjerne en lav knute i nakken.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sa den gang at det alltid blir mye oppstyr når kronprinsessen først stiller med utslått hår.

- Det er jo nesten litt komisk. Det er jo i utgangspunktet ikke noe særlig spesielt med det. Men fordi Victoria nesten aldri gjør det, blir overraskelsen og entusiasmen like stor hver gang det skjer, sa hun, og la til:

- Det tror jeg handler om at hun kler det veldig godt. Hun har et nydelig hår, og ser kanskje litt mer avslappet ut enn når det er oppsatt.

LES OGSÅ: Derfor gjør hun tv-comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer