Prins Nikolai:

Nye bilder: - Må kunne kalles virkelighetens «Royalteen»

Den populære prinsen tilbrakte bursdagen med familien.

FEIRET MED FAMILIEN: Prins Nikolai feiret 23-årsdagen med familien. Her med brødrene Felix og Henrik og søsteren Athena. Foto: Skjuermdump fra Instagram
FEIRET MED FAMILIEN: Prins Nikolai feiret 23-årsdagen med familien. Her med brødrene Felix og Henrik og søsteren Athena. Foto: Skjuermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På søndag er det hele 23 år siden danske prins Nikolai kom til verden på rikshospitalet i København. I november 1999 ble han døpt i Fredenborg slottskirke, og ble konfirmert samme sted 14 år senere.

Til tross for sin unge alder, har prinsen allerede rukket å skape overskrifter både innenlands og utenlands med blant annet en suksessfull modellkarriere.

RYKTER: Vi møtte Birk Ruud på NorwayCup sin verdikamp, og tok en prat om kjærligheten, sommeren og Ingrid Alexandra-ryktene. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

- Svært populær

Søndag delte det danske kongehuset en bildekarusell av prinsen og søskenflokken i anledning den store dagen. Bursdagsantrekket besto av en lyseblå skjorte og en lysebrun dressbukse.

Til bildene skriver kongehuset at prinsen tilbrakte bursdagen sammen med familien.

- Prins Nikolai er jo det man må kunne kalle virkelighetens «Royalteen»! Modellprinsen er svært populær og skaper overskrifter verden over. Nå med de nye og flotte bursdagsbildene av ham og søskenflokken, sier kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle.

Prins Nikolai er prins Joachims (53) første sønn med ekskona grevinne Alexandra (58). Eksparet har også sønnen prins Felix (20) sammen. Prins Joachim har også barna prins Henrik (13) og prinsesse Athena (10) med sin nåværende kone, prinsesse Marie (46).

STERKT ØYEBLIKK: Prinsesse Ingrid Alexandra tok til tårene da hun talte i sin egen 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

- Bildene viser en smilende og glad gjeng, som åpenbart er trygge på fotografen. Ikke så rart i og med at gruppebildene er tatt av stemor prinsesse Marie, forklarer Vagle, og fortsetter:

- Og portrettet, det er faktisk tatt av hans ti år gamle lillesøster Athena.

I Paris med kjæresten

Tilbake i 2018 debuterte prins Nikolai på catwalken for luksusmerket Burberry, og har også vært en av Diors eksklusive modeller. I fjor prydet han til og med forsiden av tsjekkoslovakiske Vogue, og endte i år opp på forsiden av skandinaviske Vogue.

For tiden er den ferske 23-åringen bosatt i Paris, der han tar et utvekslingsår som er en del av utdannelsen ved Copenhagen Business School, ifølge det danske kongehusets nettsider.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Vis mer

I samme by bor prinsens kjæreste Benedikte Thoustrup.

- Prins Nikolai og Benedikte Thoustrup skal bo hver for seg i Paris, og det er en beslutning som er tatt av praktiske årsaker, har presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen tidligere uttalt til danske B.T.

Thoustrup og prinsen har tilsynelatende vært et par siden sommeren 2018.

LES OGSÅ: - Det var helt forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer