Prinsesse Charlotte:

Nye bilder av prinsessen hylles

I dag fyller hertuginne Kate og prins Williams datter fem år.

VEKKER OPPSIKT: De nye bildene av bursdagsbarnet har allerede rukket å få massiv oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: De nye bildene av bursdagsbarnet har allerede rukket å få massiv oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det fem år siden hertuginne Kate (38) og prins William (37) kunne juble over et nytt tilskudd i familien.

Da kom deres første og hittil eneste datter, prinsesse Charlotte (5) til verden. Femåringen ble født på St Mary`s Hospital i Paddington i London, 2. mai i 2015.

I forbindelse med prinsessens fødselsdag deler det britiske kongehuset, tradisjonen tro, nye bilder av bursdagsbarnet.

Totalt fire bilder av femåringen har blitt delt av Kensington Palace offisielle Twitter-konto, og Instagram-profil i anledning bursdagen.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Hylles for god gjerning

Med tanke på situasjonen verden befinner seg i med coronaviruset er det derimot noen annerledes bilder som blir vist frem av prinsessen.

Bildene er tatt forrige måned, da prinsessen sammen med foreldrene sine, og brødrene prins George (6) og prins Louis (2), var ute for å hjelpe mennesker under den pågående corona-krisen.

Flere av bildene viser en fornøyd prinsesse Charlotte som gladelig hjelper til med å bære poser med mat, som hun skulle dele ut til de eldre og sårbare menneskene i Norfolk.

HJELPSOM: Prinsesse Charlotte var ved godt mot da hun hjalp til med å dele ut poser med mat til de trengende under corona-krisen. Foto: NTB Scanpix
HJELPSOM: Prinsesse Charlotte var ved godt mot da hun hjalp til med å dele ut poser med mat til de trengende under corona-krisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
GOD GJERNING: Prinsessen og resten av familien hylles for sin gode gjerning. Foto: NTB Scanpix
GOD GJERNING: Prinsessen og resten av familien hylles for sin gode gjerning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et annet bilde viser prinsessen banke på en dør mens hun holder en pose fylt med hjemmelaget pasta - klar til å leveres til en pensjonist i isolasjon.

PÅ BESØK: Prinsesse Charlotte her avbildet når hun banker på en av dørene til befolkningen i Norfolk. Foto: NTB Scanpix
PÅ BESØK: Prinsesse Charlotte her avbildet når hun banker på en av dørene til befolkningen i Norfolk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Rørende bilder

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er svært begeistret for de nye bildene.

- For noen nydelige og rørende bilder av en sjarmerende jente! Prinsesse Charlotte har alltid et lurt blikk, og virker litt mer utadvendt og mindre sjenert enn storebror George, sier hun.

Vagle påpeker at de nye bildene av femåringen skiller seg ut sammenliknet med de vi pleier å se.

- Det er ikke bare et nytt portrett. Denne gangen får vi se en liten jente som er i full gang med kanskje et av sine første veldedige oppdrag. Sammen med resten av familien har hun pakket hjemmelaget pasta i poser til sårbare grupper, som er isolert på grunn av pandemien, forteller hun.

Videre forteller Vagle at det sies at hele familien har brukt flere timer på å kjøre rundt med disse posene, og at det er tydelig at den nybakte femåringen er veldig engasjert.

- Familien er stasjonert på landstedet sitt denne perioden, hvor Kate og William har hjemmeskole med de små. Og det er åpenbart ikke noe latmannsliv. Kate har nemlig fortalt at de til og med hadde undervisning når det var påskeferie, fortsetter hun.

- Barna har også blitt involvert i en del prosjekter knyttet til pandemien som denne matutdelingen, og klapping for helsevesenet. De går med andre ord en kongelig skole, legger hun til.

Den svenske Hollywood-stjernen letter på sløret om den kongelige gallamiddagen i «Skalvan» på NRK. Vis mer

Hertuginne Kate var fotografen

De fire bildene er for øvrig fanget på kamera av moren, hertuginne Kate, som har en lidenskap for fotografi. Hertuginnen har tidligere fotografert barna sine ved en rekke anledninger.

Ifølge BBC brukte familien på fem flere timer på å lage klar den hjemmelagede pastaen. Det er imidlertid ikke bare hertugfamilien som ønsker å bidra i corona-krisen.

De siste ukene har også de ansatte til dronning Elizabeth (94) forberedt og levert måltider til pensjonister, og sårbare mennesker som bor i lokalområdet. Den første uken var det rundt 1000 måltider som ble tilberedt og levert, ifølge BBC.

Blant de nye bildene av prinsesse Charlotte, er det også delt et portrett av femåringen. På bildet smiler hun lurt til kameraet.

BURSDAGSBARN: Prinsesse Charlotte smiler lurt til kamera. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSBARN: Prinsesse Charlotte smiler lurt til kamera. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gratulasjonene under bildene strømmer inn i kommentarfeltet på Instagram, hvor familien på fem blir hyllet for innsatsen under corona-krisen.

«Jeg elsker måten familien gir tilbake til samfunnet, og at det inkluderer barna som lærer seg hvordan man kan hjelpe andre. Jeg applauderer dere. Og gratulerer med dagen til vakre, Charlotte. Kan nesten ikke tro at hun er fem år allerede», lyder en av kommentarene.

«For en nydelig liten jente, Charlotte er. Så fantastisk at dere oppmuntrer barna deres til å delta i veldedige gjerninger som mormoren deres. Takk for at dere deler disse nydelige bursdagsbildene. Vær trygge og hold dere sunne», kommenterer en annen.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

LES OGSÅ: - William er bekymret for Kate

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer