Prinsesse Märtha Louise:

Ny skremmende hendelse for Märtha

Prinsesse Märtha Louise har slitt med stalkere i mange år.

KREVENDE: Prinsesse Märtha Louise har gjennom årenes løp måttet takle flere hendelser knyttet til såkalte «stalkere». Her er hun avbildet på Norwegian Horse Festival i 2019. Foto: Splash News/ NTB
KREVENDE: Prinsesse Märtha Louise har gjennom årenes løp måttet takle flere hendelser knyttet til såkalte «stalkere». Her er hun avbildet på Norwegian Horse Festival i 2019. Foto: Splash News/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At berømte mennesker blir utsatt for såkalte «stalkere», er ikke et ukjent fenomen.

Her i Norge har kjendiser som Vendela Kirsebom (54) og Martine Lunde (25) fortalt om opplevelser med stalkere, mens Tone Damli (33) og Ina Wroldsen (37) for noen år siden gikk til anmeldelse av en mann som i etterkant ble dømt for utpressing og stalking av de to.

Prinsesse Märtha Louise, som fyller 50 år onsdag, har også opplevd å få stalker-fenomenet tett på livet. Se og Hør kan nå eksklusivt avsløre en særlig skremmende hendelse.

Personforfølgelse, eller stalking, innebærer gjentatt oppmerksomhet rettet mot en person som ikke ønsker denne oppmerksomheten, ifølge Store norske leksikon.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Flere episoder

Gjennom årenes løp har det vært flere skremmende hendelser rundt prinsessen. En av episodene - som involverte en mann i 70-årene - er tidligere blitt omtalt i det som skal ha vært en «snill» versjon, som altså ikke avslørte dramatikken som Se og Hør i dag omtaler.

Videre avslører Se og Hørs artikkel, som du kan lese i sin helhet her (krever Pluss-innlogging), at det ikke skal være mange uker siden samme mann forsøkte å komme i kontakt med Märtha og familien igjen.

Hærverk og sikkerhet

Blant de ubehagelige hendelsene rundt Märtha og familien som tidligere er blitt omtalt, finner man en episode fra høsten 2001.

Den gang ble prinsessens bil utsatt for hærverk mens den stod parkert i bakgården i Professor Dahls gate på Majorstua, der Märtha bodde på den tiden.

HÆRVERK: Märtha Louises bil fikk bakruten knust og ble tilgriset med egg høsten for 20 år siden. Foto: Aftenposten/ NTB
HÆRVERK: Märtha Louises bil fikk bakruten knust og ble tilgriset med egg høsten for 20 år siden. Foto: Aftenposten/ NTB Vis mer

- Vi etterforsker ikke dette som tilfeldig hærverk. Det var flere parkerte biler i området, men kun prinsessens ble utsatt for hærverk. Derfor tror vi noen var ute etter å ta akkurat hennes bil, sa operasjonsleder Per Arve Bakke ved Oslo politidistrikt til Dagbladet den gang.

I 2004 ble en dansk mann ilagt besøksforbud mot Märtha og familien, og året etter meldte Budstikka at prinsessen hadde fått tillatelse til å gjerde inn eiendommen i Lommedalen.

LES OGSÅ: - Jeg er målløs

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer