Prins Philip:

Ny oppdatering om prinsen

Mandag ettermiddag melder Sky News at den 99 år gamle prinsen flyttes.

INNLAGT: Prins Philip ble mandag flyttet til et annet sykehus for videre behandling. Foto: Steve Parsons / AFP / NTB
INNLAGT: Prins Philip ble mandag flyttet til et annet sykehus for videre behandling. Foto: Steve Parsons / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av februar ble dronning Elizabeths 99 år gamle ektemann, prins Philip, lagt inn på sykehus etter å ha følt seg uvel. Kort tid senere opplyste Buckingham Palace at prinsen ville bli værende på sykehuset for observasjon og hvile.

Siden har det blitt kjent at prins Philip har fått en infeksjon og at han blir behandlet for denne.

Nå melder Sky News at han har blitt flyttet videre til et nytt sykehus. Der vil han fortsatt bli behandlet for infeksjonen han i utgangspunktet ble innlagt for.

«Hertugen av Edinburgh ble i dag flyttet fra King Edward VII's Hospital til St. Bartholomews Hospital hvor leger vil fortsette å behandle ham for en infeksjon, samt ta tester og observere ham i forbindelse med en eksisterende hjertesykdom», heter det i en uttalelse fra en talsperson ved Buckingham Palace.

JULETALE: Dronning Elizabeth holdt sin årlige juletale på britisk TV, første juledag. Video: AP Vis mer

Videre kommer det frem at prinsen er komfortabel og responderer på behandlingen, men at det er ventet at han vil bli værende på sykehuset til i hvert fall slutten av uken.

Tidligere denne måneden fortalte prins William (38) at hertugen av Edinburgh har det «bra», og at legene følger nøye med på ham på sykehuset, ifølge Sky News.

Det gjorde han i forbindelse med et besøk til et vaksinesenter i King's Lynn i Norfolk. Prins Philips innleggelse skjedde etter råd fra 99-åringens lege.

Vaksinert

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte da at den britiske prinsen tidvis har hatt helseproblemer.

- Men jeg vil si langt mindre enn man skulle vente. Han fyller jo tross alt 100 år i år, sa hun, og fortsatte:

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podkast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Det siste året har han levd ganske så isolert sammen med sin kone på Windsor på grunn av pandemien. Alderen tilsier jo at de begge er i risikogruppen. Det er dog kjent at de har fått coronavaksine.

Buckingham Palace opplyste i starten av januar om at dronning Elizabeth og ektemannen hadde blitt vaksinert.

LES OGSÅ: «Farmen»-festen kan koste 150 000

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer