Prins Joachim:

Ny oppdatering om prinsen

Den danske prinsen er nå utskrevet etter å ha fått blodpropp i hjernen.

UTSKREVET: Prins Joachim er ikke lenger innlagt. Foto: NTB scanpix
UTSKREVET: Prins Joachim er ikke lenger innlagt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder det danske kongehuset i en pressemelding.

De opplyser om at prins Joachim (51) mandag kveld ble skrevet ut.

«Det er nå legenes vurdering at prinsens tilstand er forbedret i slik grad at Hans Kongelige Høyhet kan utskriver, og prins Joachim oppholder seg nå på Château de Cayx», står det i pressemeldingen.

Château de Cayz er et fransk vinslott eid av dronning Margrethe og prins Henrik.

«Det er fortsatt familiens ønske at prinsen for den nødvendige ro til å komme seg helt», står det videre.

Avslutningsvis står det i meldingen, som er undertegnet Slottets kommunikasjonssjef Lene Balleby, at både prinsen og prinsesse Marie takker sykehuspersonalet for å ha gjort en profesjonell jobb.

Operert umiddelbart

Det var 25. juli prinsen ble lagt inn på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike, hvor han gjennomgikk en operasjon umiddelbart etter.

Det danske kongehuset opplyste da at tilstanden var stabil, men har ellers vært tause rundt helsetilstanden til prinsen.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

51-åringen ble innlagt bare timer etter at han ga et intervju til fransk presse, hvor det da ikke var noe som tydet på at han var syk.

Prinseparet hadde som planer å besøke Toulouse med en dag ved Cité de l'Espace. De hadde også planlagt å besøke kunstmuseet Toulouse-Lautrec og katedralen Albi.

Deretter var planen å ta turen til Paris.

Militærutdannelse

Prins Joachim er dronning Margrethes yngste sønn, og ett år yngre enn broren, kronprins Frederik.

I januar i fjor ble det kjent at prinsen tar med seg kona prinsesse Marie og deres to barn til Frankrike, der prins Joachim skal ta en militær utdannelse.

Prinsen er blitt invitert av den franske forsvarsministeren til å gjennomføre den prestisjetunge utdannelsen, og familien har nå bodd i Frankrike i snart ett år.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Prins Joachim har i flere perioder bodd i utlandet, og flyttet til Australia som 17-åring.

I 2004 ble det kjent at prinsen og hans daværende kone, grevinne Alexandra (54), skulle skilles etter ni år som mann og kone.

Det tidligere ekteparet har sønnene prins Nikolai (19) og prins Felix (16) sammen. Fire år etter skilsmissen, i 2008, giftet prinsen seg på ny, med prinsesse Marie (43) - som han har fått barna Henrik (10) og Athena (7) med.

LES OGSÅ: Dronning Sonja snudde sorg til glede

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer