Fyrst Albert og fyrstinne Charlene:

Ny oppdatering om Charlene

Deler fersk informasjon om konas helsetilstand.

OPPDATERING: Fyrst Albert deler ny oppdatering om fyrstinne Charlene. Foto: Splash News / NTB
OPPDATERING: Fyrst Albert deler ny oppdatering om fyrstinne Charlene. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det siste året har vært preget av mye sykdom for fyrstinne Charlene (44) av Monaco. Sykdomsforløpet har også ført til at hun har måttet være atskilt fra sin ektemann, fyrst Albert (64), og tvillingene Gabriella og Jacques (7) i lange perioder.

Livet til Charlene ble snudd opp ned under et besøk til Sør-Afrika, fyrstinnens hjemland, i mai i fjor. Der ble hun innlagt og operert for en alvorlig øre-nese-hals-infeksjon, noe som hindret henne i å returnere til Monaco.

Etter et år uten å vise seg offentlig, dukket hun lørdag forrige uke opp med hele familien på billøpet Monaco E-Prix, noe som ble fyrstinnens første offentlige opptreden på over ett år.

Nå kommer ektemannen fyrst Albert med en ytterligere oppdatering om konas helsetilstand.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Hun har det bra

Torsdag kveld dukket nemlig fyrst Albert opp i den svenske byen Göteborg i anledning The Arctic Ocean Gala som fant sted ved Børsen på Gustaf Adolfs plass.

For anledningen skulle fyrsten, som blir regnet som en filantrop, få tildelt prisen «The Perfect World Foundation Award» for sitt miljøengasjement, skriver Expressen.

Fyrstinne Charlene uteble for denne gang, og med seg hadde fyrsten sitt «entourage» som også fulgte ham på dagtid da han blant annet plantet et tre i Botanisk hage. I tillegg fikk han også i oppdrag å slippe en and fri i Långedrag havn.

OPPDRAG: Fyrst Albert holder en rehabilitert stokkand før han slipper den ut under innvielsen av «Project Ocean» i Gøteborg. Foto: Adam IHSE / TT News Agency / AFP / NTB
OPPDRAG: Fyrst Albert holder en rehabilitert stokkand før han slipper den ut under innvielsen av «Project Ocean» i Gøteborg. Foto: Adam IHSE / TT News Agency / AFP / NTB Vis mer

I det fyrst Albert troppet opp på den røde løperen fikk han riktignok ikke bare spørsmål om miljøprisen, men også om konas fravær. Da benyttet han sjansen til å fortelle hvordan det går med fyrstinnen.

- Hun har det veldig bra. Hun har gjort offentlige opptredener og kommer til å gjøre flere offentlige opptredener i fremtiden, sa prins Albert til den svenske avisen.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Ventet i mange måneder

Til tross for at det gikk et helt år før fyrstinne Charlene viste seg offentlig, skal hun, ifølge People, ha deltatt på premieutdelingen og posert velvillig for fotografene som hadde møtt opp i forbindelse med billøpet Monaco E-Prix.

Ifølge People skal en lokal avis ha skrevet at Charlenes retur til offentligheten var en «begivenhet som hadde vært ventet i fyrstedømmet i mange, mange måneder».

Kongehuset har vært sparsomme på å gi detaljer rundt hvor og hva slags legehjelp Charlene har fått, men så sent som i mars ble det kjent at hun skulle returnere til Monaco etter et fire måneder langt opphold på en sveitsisk klinikk.

LES OGSÅ: Skiller seg fra resten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer