Louis Ducruet og Marie Chevallier forlovet:

Ny bryllupslykke i Monaco

Barnebarnet til avdøde fyrstinne Grace av Monaco skal gifte seg med sin kjære.

FORLOVET: Prinsesse Stéphanie av Monaco sin sønn, Louis Ducruet har forlovet seg med sin kjære Marie Chevallier. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Prinsesse Stéphanie av Monaco sin sønn, Louis Ducruet har forlovet seg med sin kjære Marie Chevallier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Prinsesse Stéphanie (53), datteren til avdøde prinsesse Grace Kelly av Monaco, delte en gledelig nyhet onsdag forrige uke i en uttalelse fra slottet.

Ifølge People er prinsessens sønn, Louis Ducruet (25) blitt forlovet med Marie Chevallier.

«Prinsesse Stéphanie har gleden av å kunngjøre sin sønn Louis Ducruets forlovelse med Miss Marie Chevallier», sto det i uttalelsen fra slottet ifølge Daily Mail.

Louis er prinsessens eldste barn som hun har sammen med eksmannen Daniel Ducruet (53), som tidligere også var sikkerhetsvakt for Stéphanie.

FAMILIEBILDE:(f.v) Det nyforlovede paret Marie Chevallier og Louis Ducuret, Prins Albert II, søsteren Prinsesse Stéphanie av Monaco sammen med datteren Pauline Ducruet. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEBILDE:(f.v) Det nyforlovede paret Marie Chevallier og Louis Ducuret, Prins Albert II, søsteren Prinsesse Stéphanie av Monaco sammen med datteren Pauline Ducruet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Louis gikk på en business-skole i Frankrike, og i 2015 fikk han en bachelorgrad i sportsledelse fra Western Carolina University i North Carolina.

25-åringen er nevøen til Prins Albert II (59), og den tolvte i rekken til å overta tronen. Han jobber for Monacos fotballag, AS Monaco, med å rekruttere til fotballklubben.

Var klassekamerater

Louis og hans nyforlovede Marie Chevallier gikk i samme klasse på Western Carolina, og Marie jobber som bankett - og konvensjonskoordinator på Hotel Hermitage i Monaco.

Marie annonserte selv forlovelsen på Instagram-profilen sin med et bilde av at Louis går ned på kne på stranden utenfor Fours Seasons-hotellet The Nam Hai i Hoi An, Vietnam.

Saken fortsetter nedenfor.

«Stolt av å kunne annonsere at jeg sa JA til kjærligheten i livet mitt. Louis Ducruet jeg elsker deg så høyt», skrev hun under bildet.

Dato for bryllupet har enda ikke blitt annonsert, og Louis er førstemann ut av barna til prinsesse Stéphanie til å gifte seg. Louis har søsknene Pauline Ducruet (23) og Camille Gottlieb (19).

Det nyforlovede paret skal ha vært sammen i fem år og var nylig på en romantisk ferie i Vietnam, der frieriet altså fant sted. Louis og Marie deler ofte bilder sammen på sosiale medier.

ifølge Daily Mail skal paret ha besøkt den tidligere hovedstaden i Hoa Lu, Ha Long Bay. De besøkte også Ho Chi Minh-byen, den keiserlige byen i Hue, og kjørte på motorsykler sammen i Hội An under reisen i Vietnam.

Saken fortsetter nedenfor.

- Det var en utrolig begivenhet

Nyforlovede Louis Ducruet fikk aldri muligheten til å møte bestemoren sin, den avdøde prinsesse Grace Kelly. Men hun hadde selv litt av et bryllup som senere har blitt omtalt som århundrets bryllup.

30 millioner mennesker fulgte det ekstravagante bryllupet i Monte Carlo. Fortsatt er det ingen kjendisbryllup eller kongelige vielser som topper den romantiske seremonien, som forente Monacos tronarving med Hollywoods egen «prinsesse».

- Det var en utrolig begivenhet, og noe folk fortsatt husker, sa parets sønn prins Albert til magasinet People.

- For søstrene mine og meg er det våre foreldres bryllup, men det det har betydd for mennesker rundt i hele verden, og hvordan deres historie fascinerer folk - det er noe helt utenkelig, sa Albert.

Den kjekke fyrst Rainier og den berømte Hollywood-stjernen møtte hverandre i 1955 under en fotoshoot i Monaco, og prinsen falt pladask for den vakre skuespilleren.

Verden hadde knapt sett en vakrere brud enn Kelly, som bar en spesialdesignet brudekjole laget av 270 meter antikk belgisk blonde og 100 meter silke. Kjolen var en gave fra filmstudioet MGM, og tok 36 sydamer tre uker å fullføre.

Saken fortsetter nedenfor.

Døde i bilulykke

Paret giftet seg mandag 18. april 1956 i en sivil seremoni og dagen etter i et kirkebryllup etterfulgt av en luksuriøs fest.

Alt interiøret i det kongelige palasset i Monaco ble oppdatert før den store begivenheten, og store malerier av den ferske prinsessen prydet veggene.

Over 700 gjester nøt festen, inkludert store stjerner som Cary Grant, David Niven, Gloria Swanson og Ava Gardner.

TRE BARN: Rainier og Grace fikk barna Albert, Caroline og Stéphanie. Her feirer de ti års bryllupsdag i 1966. Foto: © Bettmann/CORBIS
TRE BARN: Rainier og Grace fikk barna Albert, Caroline og Stéphanie. Her feirer de ti års bryllupsdag i 1966. Foto: © Bettmann/CORBIS Vis mer

Sammen fikk ekteparet døtrene Stéphanie, Caroline og sønnen Albert. Men i 1982 skjedde det uvirkelige: På en kjøretur med datteren Stéphanie fikk prinsesse Grace slag og mistet kontroll over bilen sin.

Prinsessen døde kun 52 år gammel, mens datteren prinsesse Stéphanie overlevde bilulykken.

Rainier giftet seg aldri igjen og døde i 2005.

​LES OGSÅ: Prinsesse Caroline mistet sin store kjærlighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer