Dronning Elizabeths begravelse:

NRK bekrefter: Brøt reglene

- Disse reglene er fra en forgangen tid.

BRØT REGLENE: NRK var fullstendig klar over at de brøt reglene under dronning Elizabeths begravelse. Foto: Joe Giddens/Pool Photo via AP/NTB
BRØT REGLENE: NRK var fullstendig klar over at de brøt reglene under dronning Elizabeths begravelse. Foto: Joe Giddens/Pool Photo via AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliarder av mennesker fulgte tett med da dronning Elizabeth skulle gravlegges mandag 19. september.

Kong Charles (73) var vel og merke tydelig berørt da tusener sang med i «God save the King» under begravelsen. Men da dette ble synlig hos NRK, brøt de med vilje svært omfattende regler fra det britiske kongehuset og BBC.

Det skriver Journalisten.

- Ja, vi synes dette var fryktelig detaljert. Vi gjør selvstendige, etiske vurderinger. Vi hadde videoklipp av kong Charles, da han viste følelser. Vi valgte å publisere dem, fordi vi mente det var riktig, sier programredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK til Journalisten.

Det var nemlig ingen fra kongefamilien som skulle være synlige i emosjonelt berørt tilstand, og dermed brøt NRK med forutsetningene fra både kongehuset og BBC.

- Disse reglene er fra en forgangen tid. De er gammeldagse. NRK må gjøre sine egne vurderinger av bildene opp mot en moderne medievirkelighet, sier NRK-redaktøren.

Erik Skarrud, sekretær fra Kringkastingsrådet, tar imot og behandler klager hos NRK.

Overfor Dagbladet bekrefter han at de har fått inn klager etter dekningen av begravelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer